sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Ronde van der Jumesniemi

Aamun keliennusteet näyttivät siltä, että suunniteltu Ahveniston keikka päätettiin pistää yksissä tuumin peruutukseen ja pitäytyä lähialuelenkkeilyssä. Tapin ehdotuksesta suunnattiin Jumesniemen kierrokselle. Jostain syystä Affeniston kiertely ei ollut saavuttanut niin suurta sukseeta, kuin kuvittelin ja saatiin Samu ja Jouko matkaan vahvistukseksi.

Jos Tappi oli toivonut tästä leppoisaa, palauttelevaa sunnuntailenkkiä, niin ihan ei nyt speksi osunut kohdalleen ; ).  Joukon matkavauhtia voisi kuvailla sanalla jäätävä. Vieressä ajaessa tehomittarin neula ei käytännössä koskaan laske alle 300w ja kun tie vähänkin nousee, ollaan heti päälle 400w. Vielä, kun Samu oli nauttinut yliannostuksen mokkaa aamulla ja kirmasi, kuin varsa kevätlaitumella, oli paketti kasassa. Keskaria ei kauheasti optimoitu ja loppuverra Pitkänniemen risteyksestä eteenpäin laski sitä entisestään, mutta koko lenkin normalisoitu teho oli 300w, kovimman tunnin NP 342w ja 20min NP 370w.  Jos wattilukemat eivät avaudu, niin Tapin ehkä hieman leikkimielinen kommentti, että porukkalenkeillä joutuu kovemmalle, kuin kilpasarjan kisoissa, saattoi tällä kertaa paikka paikoin olla lähellä.

Kaikista numeroista huolimatta, Elite-kuskin kanssa ajelu, kun oman vedon jälkeen putoaa ns. suoraan vetoon, palauttaa kyllä maan pinnalle kilpailulisenssihaaveissa. Toki, sitä voi lähteä spekuloimaan, että pari kiloa painoa pois omasta rungosta ja pari kiloa fillarista, joka on rakennettu kestää isältä pojalle periaatteella. Tai jos vain koittaisi treenata : )


 Entire workout (223 watts):
    Duration:      3:05:51 (3:23:14)
    Work:          2479 kJ
    TSS:           237.6 (intensity factor 0.882)
    Norm Power:    300
    VI:            1.35
    Pw:HR:          n/a
    Pa:HR:          n/a
    Distance:      95.458 km
        Min    Max    Avg
    Power:           0    986    223     watts
    Cadence:         29    244    86     rpm
    Speed:           0    67.9    30.8     kph
    Pace             0:53    0:00    1:57     min/km
    Hub Torque:      0    4.1    0.9     N-m
    Crank Torque:    0    110.6    25.4     N-m

1 kommentti:

  1. Kyllä tämän päivän setti oli tehoiltaan kovempi kuin yksikään startti tänä vuonna. Tai siis tuntemuksiltaan, kun en ole mittaria VIELÄ hommannut. Kyllä se taitaa olla näissä kuvioissa ainoa oikea mittari, mitä tulee kunnon mittaamiseen. Omat jalat on ihan paalissa ja pahinta oli hillitön polte alaselässä, kun yritin sätkiä joitain mäkiä penkistä. Yhtä kaikki eli tässä tapauksessa jäin joka mäessä ja se johtuu kunnosta ei selästä.

    Valmennuspäällikkö on kyllä järisyttävässä vedossa, ei voi kuin ihailla!

    Omalta kohdalta on edessä palauttava viikko ja se tarkoittaa tuulipukuvauhtisia lenkkejä ja vain niitä. Eikä haittaa vaikka menisi hybridit ja fitnekset ohi. Ei ole nimittäin vaihtoehtoja kun on montussa niin on. K...le!

    VastaaPoista