maanantai 9. heinäkuuta 2012

Päivän älynväläys

Ensimmäinen arkiaamu tuli hyödynnettyä leppoisaan aamulenkkiin, tuttavaperhewn vaimo kun oli sopivasti vauhtia pitämässä kurissa. Google Mapsilla suunniteltu reitti ei ihan luonnossa ollut toteutettavissa joten lenkurasta tuli vähän yksioikoinen: ensin tasaista pätkä ja nousuosuutta vaihtelevalla jyrkkyydellä n. 110m vertikaalia, vähän tasaista ja sama takaisin. Yllättävän koville otti alamäkeen hölköttely vaikka vauhti suht kevyttä. Jaloissa ei tuntunut käytännössä ollenkaan pitkästä tauosta huolimatta. Jos päivän suoritukset olisi jäänyt tähän niin huomenna olisi hyvä jatkaa. Illallisen tekeminen kuitenkin koki pienen takaiskun puugrillin osalta ja siinä aukesi yllättäen pikku rako käydä toinen lenkura heittämässä yksin. Ei muuta kuin liikkeelle ja aamun lenkin tuomalla itsevarmuudella kiihdytystä heti startista ja ylämäkeen sitten sen verran kuin jalat kesti. Keli ihan mukava +32 astetta ja auringon suoraa porotusta. Nousua vähän vielä aamuista enemmän ja taas takaisin, mutta eipä rullinut jalat jyrkkään alamäkeen enää jovin häävisti ja pikkuhiljaa alkoi iskutus tuntua reisissä aikalailla. Mökillä sitten poltteli jo aika mukavasti reisissä. Ei ollut ehkä ihan paras idea tokaksi lenkiksi takoa yläkynnyksellä ensin ylämäkeen ja sitten takoa iskua alamäkeen. Tai sitten tämä oli juuri kaivattua shokkihoitoa jotta kotimaassa taas kulkee.

3 kommenttia:

  1. Lihaskipu johtuu pääasiasta lihaksen mikrotraumoista, siis harjoituksen aiheuttamista pienen pienistä repeämistä. Suurimmat repeämät syntyvät eksentrisessä liikkeessä (ts. Lihaksen vastustaessa venymistä), johon alamäkijuoksu on aivan omiaan. Erinomainen ja varsin wbr:mäinen valinta ekaksi lenkiksi siis ;).

    VastaaPoista
  2. Johtuuko tämä karsea pääkipu samasta syystä? Eli kun eilen keikutin päätä Aitoon kirkastusjuhlinnan tuoksinassa rock'n roll musiikin tahdissa, tuli ohimoille eksentristä liikettä, joka on sitten vastaavasti tänään aiheuttanut kohonneen sykkeen ja hiusjuuriston alueen lihaksistoon kiputilan.

    Olihan taas osoitus maailman pienuudesta, kun bongasin vohvelikahvilan kippurasarvitaiturin samasta tapahtumasta. Jostain syystä kohde jäi mieleen sunnuntain tauolta, mutta varmistin asian kuitenkin kysymällä, että oltiinko oltu samassa kahvilassa edellispäivänä.

    Illan mittaan kuulin hauskan tarinan eräästä pitkän linjan pyöräilijälegendasta ja siitä miten pyörien isommat remontit tehtiin hissittömän talon ylimmän kerroksen olohuoneessa tai ainakin meinattiin tehdä...

    Tulipa sitä treeniäkin 1.24h hölkän verran. Tänään on suunnitelman mukaan lepopäivä.

    VastaaPoista
  3. Kuulin varsin luotettavasta lähteestä, ranta-Haikan lekurilta, että ainakin rapujuhliin liittyvä pääkipu johtuisi nest evajauksesta, kun ravut ovat niin suolaisia. Kuulostaa lookiselta. Voisko tässä olla jostain vastaavasta kyse?

    VastaaPoista