torstai 19. heinäkuuta 2012

Nousu, (uho) ja tuho

Wirenin Mikko ja Santtu olivat kasanneet 7 hengen porukan Roineen kiertoon ja lupaus oli anti-WBR:mäinen lenkki vaikka oppaat olivatkin molemmat varustautuneet matkaan tempopyörillä. Kiitos iltapäivään skeduloidun kesäteatterin oma aikataulu ei sallinut järven kiertoa vaan ajoin ensin porukkaa vastaan Härmälän suuntaan ja sitten jäniksenä mukana Vehoniemenharjulle josta takaisin kotiin. Jalat eivät olleet alkuunkaan niin tuoreet kuin vielä eilen, mutta alkulämmittelyn jälkeen tuntuivat herkistyvän mukavasti. Jopa niin, että vetohommat maistuivat mukavasti myötätuuleen Saarenmaantietä ripeästi ajellessa ja tuttu kiihdytyspätkä ennen K'alan keskustaa irtosi herkästi. Tätä euforiaa ei kuitenkaan kauaa kestänyt kun saavuttiin Col de Vehoniemen alarinteille ja vakaa aikomus venytellä kunnolla jalkoja päättyi nopsaan jo alarinteen jyrkkään kun Santtu nykäisi sen verran ripeään että oma henkinen selkäranka (ja jalat) katkesivat samantein. Eroa tuli sen verran huipulle että kaikkinaiset kuvitelmat mäkikauriin identiteetistä sammuivat saman tein. Jos ei jaloissa ole watteja niin se on aika sama vaikka painaisi 50kg... Paluumatka vastaiseen olikin sitten aika herkkua, tunnelmat jo Vehoniemen nousussa viittasivat bonkkaamiseen enemmän kuin muuhun hyytymiseen ja paluussa fiilis sen kuin vahvistui. Jalat eivät menneet hapoille, väsyneet tms. vaan tntui vain tasaista kokovartalon heikkoutta. Täytyy tätä nyt fiksata reippaalla napostelulla tänään.

2 kommenttia:

  1. Oho, aika yllättävä veto. Just mietin, että sun ajo sujui tosi hyvin. Onneks korjausliike on helppo ja miellyttävä: litralla jädeä on hyvä aloittaa ja siitä jatkaa esim. levyllä suklaata :D.

    Col de Vehoniemi on klassikkonousu, meiän ylipainoisten juttuja. Sulle tarttis 10 kilsaa lisää sitä nousua, että vuorikauris pääsis oikeuksiinsa.

    Oli kyllä sitten loppumatka ehkä vähän turhankin leppoisaa menoa, loppukeskari 27kmh. Mutta kelihän oli tämän kesän mittapuulla suorastaan upea, joten mukavaa sosiaalista toimintaa ja ulkoilman nauttimista.

    VastaaPoista
  2. Lenkin jälkeen ei ehtinyt kiskaista kuin palautusjuomaa ja energiapatukan "lounaaksi" ennen kesäteatteria. Ei tainnut ihan balanssia vielä tuoda kun ekan näytöksen aikana ei olo ollut kovin vahva, onneksi tauolla sai mätettyä ravintoa lisää.

    Perhana kun unohtui tuo litran jäde hoitolistalta, tuli sen sijaan vedettyä vähän vajaa kokonainen perhepizza illemmalla. Mutta kyllä sekin auttoi ;=)

    Statistiikka kertoi muuten, että mentiin Saarenmaantien pyörätien osuus 37kmh myötäiseen, ihmekös se olikin paluussa vähän raskaan oloinen. Keskari oli jossain vajaan 31kmh korvilla Vehoniemelle asti. Taisi teillä sitten aikalailla vauhti tipahtaa kruisailuksi siitä eteenpäin.

    VastaaPoista