sunnuntai 26. elokuuta 2012

Route 300

Lähdimme (t)Allipäällikön kanssa perjantaina reissuun suuntana Turku  ja mielessä lauantain Route 300 eli järjestäjien ilmoituksen mukaisesti 308km polkupyöräilyä Turun seudulla. Lähtö oli klo 7 aamulla, joten menimme huudeille jo edellisenä iltana. Illalla oma pyöräilyruoka eli anjovis ja tällä kertaa pitsan päälle aseteltuna,  kyytipoikana normi valmistelujen mukaisesti punamehua ja päälle hiilarijuomaa. Molemmilla taisi olla aika ristiriitaiset odotukset, kun ei ollut aikaisempaa kokemusta noin pitkästä  siivusta.

Aamulla menimme ajoissa  Raisioon starttipaikalle hakemaan oikeaa lähtöryhmää. Tarjoll oli 30 ja 25 keskariporukoita. Lähdimme 30 keskarin ekan ryhmän jatkoksi. Aamu oli viileä ja vaatetusta liian vähän päällä, mutta ei auttanut kuin taistella kylmyyttä vastaan ja melko heti startin jälkeen myös housuun laskemista vastaan. Onneksi jossain vaiheessa pidettiin ylimääräinen tyhjennystauko. Porukka oli ryhmässä monenkirjavaa, mutta se oli vaan positiivista ja kun oli sopivasti juttumiehiä joukossa niin aikakin kului suht mukavasti. Omalta osalta pahin vaihe oli n. 150km paikkeilla, jolloin iski totaalinen tylsistyminen. Asiasta en viitsinyt paljon mainita, kun arvasin että se kuuluu asiaan. Onneksi se meni seuraavalla taukopaikalla 200km kohdalla ohi, kun saimme lämmintä lihakeittoa ja pystyin riisumaan liivin ja hihat yms. rekvisiitat pois. Samalla ajattelin että enää vähän runsas satku jäljellä.
Vauhti asettui alun hitaan kelvipätkän jälkeen 32 keskrin paremmalle puolelle. Meitä oli  21 + kapu ja kaikki saivat käydä vuorotellen vetohommissa. Parijonossa mentiin ja kukin oli kärjessä omien voimien sekä halujen mukaan. Omalta kohdalta vauhdit saattoivat välillä vähän lirvahtaa speksien yli, parhaimmillaan +40 vauhdeiksi mutta porukassa monet totesivat että peesissä kyllä tulee noillakin vauhdeilla. Toivottavasti kukaan ei kärsinyt vauuhdikkaammista pätkistä. Jollain kaverilla oli statistiikkaa lopussa ja tulimme ekan ja tokan satkun molemmat 3.08h ajassa ja vikan 3.02. Ihan lopussa oli taas kelvipätkää jossajäähdyteltiin sopivasti. Oman mittarin mukaan matkaa tuli 310km ja keskari 32km/h. Jollain näytti ilmeisesti vähän enemmän, mutta oma on aika hyvin kohdillaan maantiekisojen perusteella.

Kokonaisuutena reissu oli aivan huippukokemus ja ensi vuonna homma pitää uusia ainakin jossain tapahtumassa, jos ei sitten vaikkapa tuolla. Fiilikseen varmasti vaikutti loistava keli ja ennen kaikkea se, että kummallakaan ei fyysinen kunto prakannut missään vaiheessa matkaa.  Pieniä huoltoteknisiä juttuja fiilailemalla tapahtuma paranee entisestään ja ilman muuta 35 keskariryhmä olisi sopiva lisä noille kahdelle nyt tarjolla olleille.

Tänään on ollut tyhjyyttä jaloissa ja sopiva lenkki oli nuoremman perillisen kanssa tehty Pyhäjärven rantareitin kierto näkötornin kahveilla ja pienellä lisurilla höystettynä - saatiin 30km kasaan. Huomenna alkaa sitten Nutrilett kuuri!

1 kommentti:

  1. 300km. Käsittämätön matka. Tunne meikäläisellä, kun ajattelenkin tota, on varmaan aika samanlainen, kuin pyöräilyä harrastamattomalla, jolle kertoo ajaneensa 100km lenkin. Aika Maratonin-sankareita kyllä!

    Toivottavasti Allin palautusruoka oli onnistunutta!

    VastaaPoista