torstai 30. elokuuta 2012

Pölhö päivä

Tänään oli keli taas vaihteeksi kohdillaan ja kun onnistuin Hesastakin työpaikalta lähtemään ajoissa kohti kotia niin näytti jopa mahdolliselta ehtiä Kanuunojen torstai-lenkille mukaan. Pikainen varikkokäynti kotona ja odottamaan Siwan kulmalle. Ei tullut letkaa sinne ei. No omaa lenkkiä siitä sitten vääntämään ja heti alusta tuntui että tänään voisi olla sellainen pölhömpi päivä pitkästä aikaa...

Lenkkeilyä oli taas pitkästä aikaa pieni putki päällä kun tämä oli jo 5. päivä peräkkäin (ja menneenä kolmena viikkona yhden päivän putkikin on ollut jo hieno suoritus ;=). Vaikka nyt tehdyt lenkit onkin olleet lyhyitä max tunnin iltapuhteita niin huimasti parempia silti kuin pelkkä herkkujen popsiminen läppärin ruutua tuijotellessa.

Takaisin lenkkiin...Alkuverra jäi vähän ohueksi kun jalat tuntui heti valmiilta rivakampaan pyörimiseen ja Saarenmaantien alun alamäkivoittoinen osuus jelppasi vauhdin kiihtymisessä. Ranta-Koivistosta Tiihalan lenkki ja sitten kohti Ruutanaa, josta Olkahisten kautta kotiin. Ei siis mikään nopein mahdollinen reitti kaikilta osin. Jalat tuntuivat pölhöiltä eli ihmeellisen mukavasti ilman minkäänlaista pakotusta pyörivät n.96 keskikadenssilla eikä tarvinnut etuvaihtajaan koskea lenkin aikana. Lopputulema 50,8km @ 33,5kmh, mikä sai aika leveän virneen naamalle kotiin kurvatessa. Vaikka kunto onkin selvästi tullut alaspäin alkukesän parhaista niin ei mitokondriot näemmä olleet ihan täysin jaloista kadonneet. Sen verran toki täytyy tunnustaa, että pientä dopinkia suorituksessa oli: otepintaa tuulelle ei liikaa tullut tarjottua ja loppuverrat taisi jäädä tekemättä.

7 kommenttia:

  1. Kauheeta vauhtia! Melkein epäilisin viritettyä mittaria, jos en tietäis gepsiksi.
    Saattaa kuulostaa vähän "seven minute abs:ltä" perinteisestä kestävyysurheilijasta, mutta noi tunnin iltapuhteet hyvällä intentiseetillä tehtynä on todella tehokkaita ja kuten jo aiemmin sanoin, jos jaksat vääntää niitä 5 kertaa viikossa, olet keväällä kovemmassa kunnossa, kuin koskaan aiemmin.

    VastaaPoista
  2. Pakko oli itsekin tsekata mittarin kalibraatio ja kyllä matkat näytti paikkansa pitävän ;=) Keskisyke oli sen verran korkea että ei kehtaa edes paljastaa, mutta hassua oli siis tuo suht rento pakottamaton fiilis millä jalat hoiti homman. Oispa aina noin...

    Ja ei tuo nyt ainakaan haitannut motivoitumista noihin pieniinkin iltapuhteisiin, vielä kun viritän ne sun vinkkien mukaan kohdillensa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos motivaatiota riittää ja aikaa järjestyy, niin viritetään tosta oikein ohjelma ja katotaan, mihin päätyy!

      Poista
    2. Jep, kun vaan talven työkuviot aukee itselle niin siitä voisi sitten valmennuspäällikön kanssa miettiä miten siihen sovittaisi jonkinsortin treeniohjelman. Pientä riskiä ilmassa on, että iltatelcojen määrä kasvaisi entisestään mikä nostaisi kyllä vaikeusastetta vähän lisää...

      No otetaan porukalla ilo irti vielä syksyn cyclokaudesta ennen kuin lumet tulee. Luulisin, että itsellä viime talvena hyvin Pirkkahallissa sujuneet vk-vedot oli nimenomaan meidän kovahkojen syksyn cyclolenkkien tulos. Jokohan tänä syksynä pysyisi paremmin mukana eikä tippuisi Lempäälän-Pirkkalan roller-coaster osuudella?

      Poista
  3. 80,8 kg aamulla eli kohta aletaan treenaan mäkiä :-)

    VastaaPoista
  4. Jos tota vauhtia tippuu, niin eihän sun kohta tartte ees treenata ; )

    VastaaPoista
  5. Ja tänä vuonna kun Tapinkin kalustosta löytyy cyclo niin saa nährä miten syyskauden yhteisajojen käy...Viime vuonna sentään avitti peesissä pysymistä kun notkupyörä hölskyi edessä ja mukavasti hukkasi tehoja putkelta mäkiin runtatessa.

    VastaaPoista