sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Viikon polkaisut

Takana ns. normiviikko eli pahasti pääsivät taas työt haittaamaan hyvää harrastusta, eikä paukkupakkanenkaan varsinaisesti tukenut lajikirjon kasvattamista ulkolajeihin. Taitaa olla jo nyt syntymässä kaikkien aikojen ennätys pelkästään sisällä kuntoilusta.

MA Lepoa (tai oikeastaan töitä). Mutta ihan ansaittua sunnuntain hyvän Pirkkahalli-rupeaman jälkeen.

TI VK 2x20min, eka 242w toinen 251w, 5min välissä kevyempää. Reipasta, mutta ei vielä kunnon vääntöä. Vaikka lukemat ei kovin häkellyttäviä ole niin omalta kannalta kovin mieluista on kehityksen suunta. Pari harjoitusviikkoa takaperin 255w oli vielä 20min testin lopputulema. Tää on kyllä yksi wattiviisarin parhaita puolia, joka setistä saa vähän osviittaa siitä missä mennään. Joka on miellyttävä tieto ainakin niin kauan kun kehitystä tapahtuu...

KE  Illanviettoa Helsingissä, kunnon tankkausta torstain reeniin.

TO Heti kun illan työpuhelut oli pulkassa niin kipaisu kellariin. Pitempi veto 55min @ 230w. Pistin pulkkaan ennen kuin alkoi kunnolla jalkoja pakottaa.

PE 1h tiukan aikapaineen alla josta 50min @ 200w. Vähän eilinen tuntui jaloissa, mutta tässä toinen wattiviisarin hyvä puoli: aika sama mitä jaloissa tuntuu jos mittari sanoo että output on kuitenkin ok ja sykkeetkin pysyy siellä missä pitääkin.

LA 1h20min sunnuntaita ootellessa vähän kevyempää noin aerobisella kynnyksellä. Tälläisiä perus-pk lenkkejä ei liikoja ole tullut tehtyäkään, eikä näillä tunneilla ole väliksikään jollei ole haasteita palautumisessa. Toisaalta ajatus tehdä nuo kovemmat sen verran kevyinä (tässä kohtaa vuotta), että saisi kaikki treenit tehtyä Lydiard-henkisesti mukavaa aerobista vauhtia.

SU Pakkanen paukkui ja Pirkkahallissakin aavistus vilakampaa. Mikä sopi hyvin lopun trainerointiin, ei tullut nestehukkaa ihan pahimpaan malliin. Yhteensä 2h53min jossa varsinaisella ajo-osuudella 60min @ 233w, seuratovereita tutusti peesaillen, ja loppu sitten ala-vk:n hujakoilla. Nistejä oli seurana traineriosuudella kun Tappi jatkoi lenkkarien kuluttamista ja Santtu hyppelehti & venytteli (jälkimmäistä seurakaverien nähden, mistä kyllä sai kuullakin). Halliin tuli myös 9:30 hujakoilla nuoria yleisurheilijoita, ilmeisesti lyhyen matkan ravaajia. Aika eri tahtista heillä tuo tekeminen, siinä 1h15min aikana kun hikoilin trainerin päällä ehtivät turista ja istuskella tovin, kävellä ympäri hallia, keventää vaatetustaan, lämmitellä vähän lisää ja kun oltiin lähdössä niin näytti jo siltä että ennen puoltapäivää ehkä voisivat ekat vedotkin ehtiä tekaista. Eihän siinä mitään kun aikaa on käytössä riittävästi ja määrää ei tartte kerätä, parempi viettää aikaa tartanin lähellä kun pleikkaohjain kourassa tai kaduilla horjumassa.

Koko viikon saldo paria minuuttia vajaa 8h. Samaa jatketaan. Saa nähdä kuinka pitkään mitokondriot sun muut vielä kehittyy tällä reseptillä, mutta ei haittaa vaikka pikkutovin ainakin. Jäis sitten keväämmälle vielä varaa kiristää ruuvia kunnolla.

1 kommentti:

  1. Aika hienoa kehitystä kyllä, kun katsoo, että lokakuun 28. kutakuinkin 2kk sitten siis, 20min maks testin tulos, ulkona ajettuna oli 233w. Nyt sanoisin, että tämän viikon treenien perusteella levänneenä, ruokittuna ja "hyvin motivoituneena" FTP voisi alkaa numeroilla 25 ja 20min pätkä heilahtaisi hyvinkin, jonnekin 270-nurkille.

    Vanhalla watti-viisari-nyrkkisäännöllä 10w on karkeasti sekunti per kilometri, eli parannus jotenkin konkretisoituna 60-80 sekuntia pois 20km temposta. Tai, jos tiimin mäkitykille avautuu konkreettisemmin, niin 5km mittainen, 7% mäki, aikaparannus luokkaa 2min 40sek.

    VastaaPoista