sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Jouluviikon lajikirjoa

Jouluviikkona tapahtui viimein irtaantuminen yksipuolisesta paikallaan polkemisesta, eikä vaadittu ärsykekään ollut kummoinen, yksi ei ihan putkeen mennyt vetosetti.

Maanantai tuli pyhitettyä joulutouhuihin ja olihan se paikallaan muutenkin edellisen viikon mallikkaan to-su rupeaman jälkeen.

TI: Tuttua huttua eli VK 2x20min @ 242w ja 258w, yhteensä 1h30min. Jälkimmäinen veto meni kummemmin puristamatta ja ennätyslukemat wattiviisarissa vedon jälkeen toivat oivan joulumielen (ei sillä että siinä mitään vikaa olisi ollut ennen trainerointiakaan).

KE: Tapaninpäivän spesiaalia eli Tapin spinningwerstaalla klubin kokoontumisajot. Tapin vaimo & tytär hoitivat huollon ja näin kakkua, joulutorttua ja kahveeta / teetä päästiin nauttimaan trainereiden päältä. Eipä ookkaan tullut aikaisemmin kahvitaukoa pidettyä ajaen. Iso kumarrus ja kiitos Haikan suuntaan! Hyvässä seurassa tuli hikoiltua pk:ta 2h35min @ 183w. Tappi otti varaslähdön ja kasasi täydet 3h, kun taas Santtu aikataulupaineiden takia sortui päivän teeman vastaiseen raastoon.


Keskiviikon spinning-kuvasta näkyy hyvin myös lähtöasetelmat Tapin Lauantain kiriharjoitukselle.

TO: Käänteentekevät traineroinnit eli normifiiliksistä huolimatta pitkä vetopäivä supistui tunnin setiksi ja 60min @ 230w speksistä tuli 30 minuuttinen joka sekin oli kohtuullista tarmokkaampaa painia. Koivet sanoivat jostain syystä YYA-sopimuksen irti ilman kummempia selittelyitä.

PE: Lajinvaihto ajoitettuna loistavaan keliin. Hiihtolankut esiin varaston periltä ja tunnin setti vapaata. Eihän tuo helppoa ole kuin ei omaa tekniikkaa eikä tasapainoa, mutta onneksi loistokeli ja pohja antoi lähes parhaat mahdolliset eväät yrittää opetella liu'un saloja ja loppujen lopuksi tuntui oikein mukavalta. Loppua kohden valkeni myös että olkapäistä roikkuvat narut eivät ole saaneet ihan kauheasti harjoitusta fillaroinnista ja työhön kuuluvasta trackpadin hipelöinnistä.

LA: Olosuhteet näyttivät otolliselta myös toiseen kokeiluun eli talvipolkujen korkkaamiseen maasturilla. Tuttuja polkuja Ruskon kautta Suolijärvelle ja Hallilan Pehkusuolle. Osa lähes moottoritietä, mutta mukaan mahtui myös vähän kapeampaa lajia. Hauskaa hupaa kunhan hienomotoriikka taas pääsi peliin mukaan. Ajotekniikka rajoitti wattien käyttöä ja 2h lenkki oli siten varsin kevyttä sorttia.

SU: Tuttu herätyskellon pärähdys aikaisin aamulla ja kohti Pirkkahallia. Pientä alkukankeutta jaloissa, mutta normia pidempi lämmittely helpotti ja kun tutut jänikset alottivat vetonsa niin perään vaan. Eka 20min oli siitä huolimatta aavistuksen karua ja hetki jo huoletti josko vedosta tulisi torstain toisinto. Pikkuhiljaa jalat kuitenkin aukenivat ja 60min @ 233w lopputulemana oli varsin ok etenkin kun ajo ei ollut tasawateilla köröttelyä. 1h46min fillaria josta loppu tosin aika kevyttä kun nappuloiden jalisturnauksen takia radalla oli pallovaara. Sitten repusta esiin hölkkätossut (melkein 5v vanhat luotettavat DS Trainerit) ja Tapin, Junnun ja Henrin kanssa 1h köpöttelyä ympäri rataa. Lopun pikku kiihdytys jossa nousi kyllä syke ja puuskutus mutta ei juurikaan vauhti herätti varmaan paikalla olleissa pikajuoksijattarissa hilpeyttä, mutta hyvin saivat ilmeensä pidettyä vakiolukemilla. Illalla vielä vähän kahvakuulien heiluttelua pitkästä aikaa. Ei kyllä kovin vinhasti heiluneet. Suorastaan pöyristyttävää että trainerin käyttöohjeissa ei missään lukenut mitään varoitusta siitä että sillä hinkkaaminen päivästä toiseen ei riitäkään kehittämään tai edes ylläpitämään lihaskuntoa!

Aivan loistavan liikunnallinen viikko, monta hienoa lajia vähän yli 11h edestä. Ja ehätimpä vielä tenavien kanssa hiihtää perinteistä ja retkeillä Hervannan eteläisten aarnimetsien hiljaisilla poluilla, jossa tuli törmättyä vanhanajan kunnon talkoomeininkiin: vanhempi herrasmies Viitastenperän nurkilla lumikengät jalassa lanasi lumikolalla Taivalpirtin latu-uran pohjia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti