sunnuntai 23. joulukuuta 2012

PowerTAPPIa sovitellessa

Tämä  viikko oli monen illan osalta varsinaista työvoittoa. Väsy painoi tiukan työsyksyn jäljiltä ja ajoittain tuntui, että iltaunet olisivat Helsinkipäivien päälle olleet parempia kuin Werstaan pölyinen trainer -harjoite. Pidin kuitenkin pintani ja sain kuusi treeniä kasaan menneellä viikolla. Tiistaina oli jo pyyhe kehässä ja Patellekin totesin puhelimessa, että ei jaksa tänään. Sain kuitenkin rouvalta ohjeet: teet lumityöt tai meet ajaan  Werstaalle. Ei ollut vaikea valita lenkin puolesta.

Viikon kovin highlight oli kuitenkin Samulta ostettujen Powertapin wattimittari + FFWD kiekkoyhdistelmän kotiutus perjantaina. Niin ja paketissa oli vielä Garminin matkamittari, jota on jo pari vuotta pitänyt hankkia. Koko kesän läähättäessäni Santun ja Samun lenkeillä ja ihmetellessä kavereiden wattijargoniaa, heräsi ajatus samanlaisen härvelin saamisesta.Olin sitten asiaa speksaillut pitkin syksyä Werstas -spinningeissä wattiguru Santtua haastatellen. Ajatus kypsyi laitteen hankintaan niin, että Samun pyörälabra pinnaa sen johonkin suht halpaan alumiinikehään. Menin sitten vierailulle labraan ja Santtukin sattui samaan aikaan omaa uutta hankintaansa hakemaan. Samu oli ilmeisesti laittanut hyllyssä roikkuviin FFWD:n kehiin jotain pihkatahnaa, koska otettuani sellaisen käteen, ei ote enää irronnut millään ja silmäkin tarkensi niihin aika vahvasti kiinni. Ja lopulta Santun neutraalin väriset FFWD:n kiekot saapuivat paikalle ja minähän halusin samantien samanlaiset. Santtu yritti välistä huudella, että mites se halpa alumiinikehä. Siellä oli Samu säätänyt jotain häiriötaajuutta tulemaan Kallion putiikista läpi kellariin, enkä liiemmin kuullut moisia kommentteja. Loppu onkin historiaa, ja täytyy sanoa että on hienoa saada kiekoista näinkin isoja kiksejä tällä ikää, kun kiinnitettyäni ne Trabantiin huomasin että siitä tuli ihan oikean kilpapyörän näköinen ja myös tämän päivän poljennossa huomattuna oloinen! Loistava sijoitus henkilökohtaiseen hyvinvointiin ja toisaalta vaikeiden perheneuvottelutaktisten asioiden harjoitteluun. Karkasi nimittäin vaimon mukaan hivenen sovitusta lapasesta tämä yhdistetty synttäri-, joulu- ja nimpparilahja...


Nyt ovat myynnissä Ovalin n.70 m kehällä olevat tt -pyörän hiilarikiekot alumiinisilla jarrupinnoilla avokumeille. Eivät ole paljoa ajettu (reilusti alle tonni ja siitäkin suurin osa Pirkkahallissa) ja samaan settiin tulevat Ultegran 10 lehtinen takakasetti ja Vittorian gummit.Toivottavasti löytävät uuden ja tyytyväisen käyttäjän mahdollisimman pian.

Tässä viikon rypistykset:

Ma Palauttavaa pyöritystä Werstaalla sunnuntain Pirkkiksen jäljiltä 1.10h

Ti Werstaalla verrat + 2*20min yläVK isolla Yrjöllä ja 4min palautuksella 1.10h

Ke Kevyttä pyörittelyä Werstaalla 1.15h

To Lepoa

Pe Uuden wattendaalin ihmettelyä ja 4*10min VK/ 2min palautuksella. Keskiwaitit vedoissa olivat 260-298. Yht 1.30h

La Palauttavaa ruopimista Werstaalla ja välissä 6*10 sek kadenssin nosto 168-172 paikkeille isolla riävällä. Yht 1h

Su Pirkkahallissa 1h alaVK:ta. Sössin uudella Garminilla autoläppiasetusten takia statistiikat. Eka 33min oli keksiwatilla 282 ja lähin siitä sitten kirraamaan loppua kohden. Ajoaikaa taisi tulla 1.45h ja päälle 1h hölköttelyä.

Viikon saldo: 8.50h

Tulevalla viikolla olisi ajatuksissa hyödyntää vapaita pidempiin treeneihin. Torstaille speksattiin klo 13 alkavaksi tonnin juoksuvetoja. Sitä ennen verrat maun mukaan.

2 kommenttia:

  1. Täytyy sanoa, ensimmäisten joukossa noita kiekkoja Kanjoonissa ihmetelleenä, että kuva ei tee laisinkaan oikeutta. Oma reaktio oli välitön WAU, sehän näyttää ihan raaserilta! Todella makean näköinen vekotin.

    Wattiviisariksi kai nyt sitten epävirallisesti nimetty vekotin vahvisti heti kohta sen, minkä tiesin muutenkin, että Tappi on merkittävästi paremmassa kunnossa, kuin oikeastaan koko viime kesän aikana. Pikkusen pelottaa, mitä ensi kesän lenkeistä tulee, jos tuollaista höökiä saa pidettyä päällä maantiekauden alkuun asti. Nyt vain yllytyshullulle kaikki mahdollinen maltti viisarin kanssa. Loistava vekotin mm. kannustamaan, mutta myös äärimmäisen vaarallinen, kun kiusaus hakea uutta ennätystä joka treenissä ja sitä kautta polttaa itseään loppuun, on tavoiteorientoituneelle (lue:yllytyshullu) mielellä varustetulle aika suuri.

    Nimim. tätä en ole lukenut kirjoista.

    VastaaPoista
  2. Palasi Tapin tarinasta muistiin oma (ensi)käynti Samun pajalla vajaa pari vuotta takaperin. Malli, koko ja vaihteet jne. kun oltiin saatu arvottua uudelle maantiefilolle niin jäi enää kiekot ihmeteltäväksi kun ei RS:n mukana silloin tulleet Shimpan RS500:t oikein sytyttäneet. Samat Shimpan perusperuskiekot kun oli jo vanhassa halpis-Bianchissa. Kauppias taisi yrittää myydä "value for money" optimina upgreidia Ksyriumeihin, mutta siinä kohtaa oma katse oli jo vaeltanut seinällä roikkuviin kiiltäviin ja nopeaa ajoa lupaaviin FFWD:n profiilikiekkoihin ja Samun puhe kaikui kuuroille korville. Kyllähän siinäkin sitten vähän budjetti paukkui vaikka kauppias erittäin kovan tarjouksen laskimeen naputtelikin.

    Mitä Tapin ajovauhteihin ja wattiloisiin tulee niin kovaahan tuo menee ja taitaa olla tuo oma taktiikka jo vakiintunut kesää odotellessa eli vetovuoroja pitää välttää kuin ruttoa, peesissä yritetään roikkua tiukasti kuin peräpukama ja korkeintaan vastamäissä voi yrittää harkita näyttää omaa nenäänsä tuulelle.

    VastaaPoista