sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Viikkoraportti

Päätin käyttää sitä paljon kehuttua yrittäjän vapautta ja otin torstaista asti vapaata ja kun ensi viikko menee töiden takia ihan reisille, niin kaikki ilo irti viikosta, mitä tällä pohjalla pystyi. Aika hyvin konkretisoitui Rick Murphyn (PMC:n betatestiporukkaa) "FTP is how fast you can go, CTL is how long you can go fast". Siis, että, kun ei ole pariin kuukauteen juuri tehnyt kovan treenin jälkeen seuraavana päivänä mitään erikoista ja nyt sitten ajoin molempien ramppi-treenien perään pitkät vedot, niin kyllähän oli aika heikosti jaloissa annettavaa. Kesällä joku 5x5:n toimii vain hyvänä avaajana ja seuraavana päivänä kulkee sitä paremmin.

ma - sali, 4x4 split-kyykkyä, vatsoja, selkää, parikymmentä minuuttia soutelua alku- ja loppuverraksi.
ti - 1:36t, jossa 60min ramppiharjoitus. Alku sujui hyvin, mutta viimeisissä rampeissa hyytyi (niinkuin käytännössä aina). Loppuun 10 sekunnin kiihdytyksiä minuutin palautuksella. Tällattella fast-twitch-suuntautuneella minuutin palautus syö lihasnopeuden aika tyystin. Eipä sillä, että kovatehoisen ramppiharjoituksen jälkeen muutenkaan olisi herkimmässä iskussa, mutta vähän kuitenkin herättelyä trainerin puuduttamille kintuille. Ekassa 200rpm, jonka jälkeen tipahti 180-190 haarukkaan. Spinningpyörä kiinteällä vedolla ja raskaalla vauhtipyörällä ois kyllä omiaan, kun  trainerin selässä pelottaa, että vekotin lähtee lentoon tai ratkeaa liitoksistaan.
ke - 1:21t jossa 1x60@290w. Useampi kk aikaa, kun tehnyt peräkkäisinä päivinä vetotreenejä ja tottumattomuuden kyllä huomasi. Juuri tuon enempää ei olisi kintuista saanut irti.
to - 3:00t Krossarilenkki aivan tyhjillä kintuilla.
pe - oli pakko pitää lepoa, kun en pysynyt porukkalenkillä edes peesissä.
la - 2:00t, jossa 66min remppiharjoitus. Viikon tavallista kovemman treenikuorman huomaa jaloissa aika selkeästi lepopäivästä huolimatta. Suoritin aiemmasta poiketen maantiepyörällä, kun Xavier Daisleyn (tekee Birminghamissa väitöskirjaa pyöräilyn biomekaniikasta) kommentit TT-pyörällä trainerilla ajamisesta, antoivat vähän ajattelemista asian suhteen.
su - 2:45t, jossa 2x40min. Pirkkahallin kiertoa pari tuntia ja tsupuilin vielä Markuksen kanssa trainerilla vajaan tunnin perään ihmetellen, kun junnu ja Tappi kiersivät rataa Velo-kasin tiimin säestämänä, ihmiselle täysin luonnottomalla liikuntamuodolla, juoksemalla. Mittari tietty teki tenän, eikä tallentanut treeniä.

CTL nousi ensimmäistä kertaa viikkotasolla sitten lokakuun ja samantien huimalla harppauksella 52-->61 TSS/d. Jatkossa ehkä hieman maltillisempaa ramp-ratea. Tähtäin voisi olla kesäkuulle 110 hujakkeille (edellyttäen, että terveenä, eikä mitään pitkän matkan projektia töissä), josta laskettelua kesäkuun loppuun SM-tempoon.





1 kommentti:

  1. Kovaa settiä! Äijät on molemmat laittanut hirveän harjoitteluvaihteen silmään samalla kun eräät on kärvistelleet matkoilla ja suorittaneet treenijumalien palvontamenoja hotellin kuntopyörien sohvilla istuen, yrittäen etsiä ajoasentoa jossa jättikokoisen pallin kanssa voisi jotenkin elää.

    Garminin kiukuttelusta: En muista että ois itsellä koskaan hukannut dataa, vaikka on kiukutellut kyllä ihan riittävästi. Huomasithan resetoida treenin jälkeen (3s reset-nappula), ilman sitä ei tallenna treeniä? Jos huomasit, niin mikä sitten meni pieleen (et muistanut käynnistää koskaan tms.)?

    Sujuvasti jäi muuten valkulta mainitsematta blogeja lukeville kansalaisille uusi ja kiiltävä, kalleilla osilla koristeltu, maantierukki. Taisi olla Pirkkahallissa ensiajossa vai joko olit raaskinut traineriin aiemmin kiinnittää?

    VastaaPoista