sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Painonhallintaa

Tämän viikon touhotusta on rytmittänyt aika tiukan sorttinen painontiputus tai tarkemmin sanoen tosimielinen niukan ruokavalion shokkihoito. Viikon takaisen Routen jäljiltä söin sunnuntaina kevyesti, mutta kuitenkin normiruokaa. Maanantaina alkoi sitten oma empiirinen tutkimusmatka 830kcal päiväravintoon. Nutrilett on onneksi miettinyt kaiken valmiiksi ja myy kolmen päivän setin laatikossa ohjeineen ja pussukoineen päivineen. Lisähöystönä vielä maininta liikunnan suosituksesta osana painonhallintaa. No sitä tuli sitten ti noudateltua 40km pyörittelyllä ja ke 60km pyörittelyllä. Molemmat mummovauhtia, kun taju meinasi lähteä ihan ilman lisäkulutustakin. Torstaina noudattelin tuota kuuria vielä illalliseen asti. Lodjussa oli muuten kielto, että kerralla saa nauttia ko dieettiä maksimissaan kolme viikkoa. Joka siihen pystyy ja on vielä sen jälkeen henkisesti elossa, ansaitsee minun puolestani mitalin. En ihan saa kiinni tuosta kuurin ajatuksesta, jos siis miehen normi kulutus päivässä on 2500kcal paikkeilla ja samalla suositellaan liikkumaan. Itsellä se auttoi uskomaan siihen, että vaikka päätä särkee, näkee mustaa jos nousee nopeasti ylös ja meinaa pyörtyä autolla ajaessa, niin noinkin pienellä energialla kuitenkin todistetusti selviää. Perjantaina vaaka näytti 79,8kg elopainoa eli kyllä siinä ainakin paino tippui. Nyt jatkuu dieetti enemmän oman perinteisen sabluunan mukaan, joka sekään ei ole ihan armeliaimmasta päästä mutta tuon jälkeen kuin leikkiä.

Lauantaina itselle kertyi muutaman kilsan vajaa satku ja olo oli pienessäkin ylämäessä aika hontelo, mutta kotiin asti pääsin. Tänään kävin aamusta reilulla parin tunnin juoksulenkillä ja alle otin aamiaiseksi kahvin maitotilkalla. Ekan puolituntia meni sahalaitaa silmissä ennen kuin kone ymmärsi siirtyä rasvatankin puolelle. Matkalla join vettä. Kotona päälle Fastin palautuspulverit ja päivätirsat. Niiltä herättyäni huomasin, että pikkasen on sokerit alhaalla mutta blå bandin kuumakuppi ja jälkiuunileivän pala korjasi tilannetta. Siihen väliin Ikean kilometrikäytävän teputusta ja heti perään pyörän päälle kohti Leukun mäkeä. Omalta osaltani ei voi puhua mäkivedoista vaan pikemminkin mäkitaistelusta x 5.

Heitän tässä haasteen kokeilla tuota dieettiä ja liikunnan yhdistämistä. En sillä että siitä olisi mitään fyysistä hyötyä, mutta henkistä kanttia on hyvä aina välillä rassata :-). Toinen haaste, jonka pistin tallipäällikölle, on osallistuminen ensi kesänä Vänerniin. Siinä saisi samalla rahaa kolme pitkää lenkkiä peräjälkeen. Ei ole vielä tullut vahvistusta! Ja tässäkään ei järjellä ajateltuna vaan tunteella...

Painotavaoitteeseen on vielä 8kg matkaa ja jos saisi kilon per viikko veke, niin marraskuussa pääsisi jo treenaan ihan tosissaan. Nyt ei kyllä mistään vähänkään tehoa vaativasta tule mitään, mutta yritän mennä näillä kun muutoin en saa ainakaan pidettyä loputonta ylensyömistäni minkäänlaisessa tolkussa. Huomenna taas korvikkeita, nälkää ja vähän oikeeta ruokaakin väliin. Niin ja treeniä illalla - aikataulu sanelee illemmasta aiheen ja lajin.

4 kommenttia:

  1. Tuo Nutrilett-dieetti vaikuttaa todella houkuttelevalta ja tehokkaalta! Itse en ole saanut painoa putoamaan omilla keinoillani, mutta tarkka kalorikontrolli varmaan toimisi. Ei kai se niin vaikeaa voi olla...

    Ihan yllätyksenä tuo Nutrilett ei tullut, kun vaimo on niitä litkuja sekoitellut jo pitemmän aikaa. Ilmeisesti tehoa jonkin verran haittaa, jos sen lisäksi syö myys suklaata ja kaikkea muuta normaalia ravintoa;-)

    Minulla on nyt positiivinen spinni menossa painon suhteen, mutta en tiedä miksi. Jos ja kun tarve lisälaihdutukseen taas tulee, niin otan Nutrilettin käyttöön!

    VastaaPoista
  2. Voisin periaatteessa ottaa ton nutriletti-haasteen vastaan. Pieni ongelma vain on, että pitäisi löytää pehmustettu betonikoppi ja raahata sinne kuntopyörä, koska meikäläistä ei kyllä tohtisi noin pienellä kalorimäärällä päästää ihmiskontaktiin. Eka päivähän menisi varmaan ihan rallatellen, mutta veikkaan, että seuraavan päivän puolessa välissä alkaisi jo ihan hitusen hermo kiristellä.

    Noista sportiveista, kilometrien keräily ei oikein ole mun juttu, mutta jos saataisiin jengi liikkeelle, niin La Marmotte kyllä olisi aika siisti ajaa. Sehän on "vain" 180km, mutta nousumetrejä on sitten senkin edestä:
    http://en.wikipedia.org/wiki/La_Marmotte

    VastaaPoista
  3. Vielä on pieni bufferi Tappiin, mutta tuolla tahtia täytyy varmaan itsekin harkita jo tuota Nurttulettiä avuksi jotta säilyy edes jollakin mittapuulla asema tiimin sisällä. Alunperin ajatus oli kyllä nyt talveksi lähinnä kerätä pikkaisen suojarasvaa jotta jaksaa taas ne +3h cyclolenkit tuulessa ja tuiskussa lumihankien keskellä...

    Viime kesänä toimi muuten hyvin kunnon pitempi kuumetauti heinäkuussa joka vei voimien lisäksi ruokahalun ja siinä paino ropisi alas kolmisen kiloa vähän vajaaseen 69kg:hen. 6:lla alkavaa lukemaa ei ollut vaaka näyttänytkään sitten armeija-aikojen. Kyllä se sieltä sitten taas palautui joulun myötä normaaliksi.

    Nyt hörpitään olutta ja syödään roskaruokaa Arlandan kentällä, eikä tietoakaan illalla kuntoilusta vaan töistä Hgissä hotskussa. Arki taas alkanut...

    VastaaPoista
  4. Nähtiin eilen Santun kanssa PJH juoksulenkillä ja ei tosiaan näyttäisi ihan välitöntä Nutrilett tarvetta olevan. Paitsi kaverin tuntien noin niin kuin henkisenä koettelemuksena voi aina kokeilla kuinka ultramatkojen treeni sujuisi 830kcal päiväenergialla. Seuraava itsensäkuritusleveli on kunnon 70 luvun metodi, jossa yöt maataan vaneerilevyn päällä ilman turhia pehmustepatjoja...

    VastaaPoista