torstai 20. syyskuuta 2012

Arkicycloilun parhautta

Jos eilen tuli nutistua ties mitä niin tänään oli sitten vire ihan toinen. Jalat kyllä suurinpiirtein samat kuin eilen, mutta sillä ei tänään ollut niin väliä. Hieman yllätyksellisesti pääsin starttaamaan lenkille jo klo 19 hujakoilla ja olosuhteet puolsi suht selvästi cycloilua. Kiitos parempaan puoliskoon tartutetun pyöräinnostuksen yhteiskäyttöön varustetun cyclon käyttö vaatii pikkaisen nykyään esivalmisteluita: vaimon satula & tolppa veks, oma tilalle ja maantiekiekot alta pois & valaistuslaitteet kiinni. Eihän siihen mene paria minuuttia kauempaa, mutta ihmeellisen laiska otus ihminen on kun vaihtoehtoina on kaksi muuta fillaria joihin isketään vain juomapullo paikalleen ja Garmin kiinni. Eli ei ole tullut näin alkusyksystä vielä cycloa juuri ajettua vaikka viime vuonna oli tässä kohtaa ajot jo lähes 80% cycloilua.

Reitiksi olin katsellut lähiseudun hiekkateitä joita olin muiden "nähnyt" (gps-jälkien perusteella) paljon ajavan, mutta jostain syystä itselle useampi niistä oli vieras. Nyt sitten valkeni miksi muut ovat niitä ajelleet: kerrassaan upeita maalaismaisemia ja reitti monipuolisuudessaan todellista cycloilun parhautta! Työpäivän jälkeiseen nautiskeluun aivan priimakamaa. Kiitos välineen, ei myös paljoa jaksanut liikuttaa se missä hapessa jalat olivat kun ei cyclolla ole keskaria vertailtavana kuten maantiefillarilla tutulla reitillä (wattimittareista puhumattakaan), eikä ajamisen tempo ole siten kavaltavaa kuin kovemmalla maastolenkillä jossa on kyllä aika nopsaan selvillä onko ajopäivä vai ei. Cyclolla tuli keskityttyä naatiskeluun ja kunnon nostatus tapahtui siinä sivussa.

Lopussa tuli vähän jo asfalttia kulutettua enemmän kuin cyclolle sopisi kun maha alkoi kurnia ja tuli kiirus kotiin jääkaapille. Hyviä pätkiä oikeata cycloreittiä olisi kyllä sinnekin vielä sopinut. Tässä on muuten reitti jota varioimalla ja pienellä lisämateriaalilla kelpaa käyttää seuran viikonloppuajoihinkin! Vaikka polkuakin mukaan mahtuu niin sinkulalla pärjää hienosti kyllä. Jälki tässä: http://connect.garmin.com/activity/224952466.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti