torstai 3. tammikuuta 2013

Tonneja perjantaina

Perjantaina on tonnin vetoja 2 minsan palautuksella tarjolla klo 19:30 alkaen Pirkkahallissa. Verkat ennen sitä. Suoramajärven mattomies lupautui allekirjoittaneen nöyryyttäjäksi.

9 kommenttia:

  1. Saa nähdä kuka nöyryyttää ketä... tuli nimittäin käytyä kuntosalilla muutaman viikon (vai olisko sittenkin vuoden) tauon jälkeen.
    Nyt kun ollaan alan blogissa, niin täytyypä mainostaa sellaista uutta tuttavuutta, kuin wattbike... ja tottakai piti ottaa maksimit ulos 1000m matkalla... kyllä voi ihminen mennä hapoille 72.5s ja 450+ avg. watin (muistankohan mä nyt oikein) rykäsyllä. :)

    VastaaPoista
  2. Tappi meinaa ihan tosissaan duathlonistiksi takaisin? Kun pikkusormen antaa niin tuosta ei ole enää pitkää matkaa märkäpuvun ostoon...

    Jaha:lla puolestaan hyvä eka wattbike rykäsy, muutama kokeilu lisää, eikä päästä happoja valumaan jalkoihin niin nopsaan ja ei muuta kuin talvisiin Suomen Wattbike-skaboihin mukaan. Siellä 4km matkana ja avoimen kärki rusautti numerot 4:27 @ 559w. M40 pääsis jo helpommalla eli 4:43 @ 471w riittäisi kirkkaimpaan.

    VastaaPoista
  3. Haluisin nähdä ton Wattbiken kalibrointiluvut. Pikku vertailukohtana, että Wigginsin 4k teho ennen Pekingiä oli 570-580w ja Suomessa ei taida olla tällä hetkellä yhtään alle 5 minuutin nelosen ajajaa...

    VastaaPoista
  4. Tuosta taisi olla kysymyksiä ilmassa tuossakin keskustelussa, tuo voittajan aika oli parempi kuin Viron kärkikuskin aika...Toisaalta jonkin verran vaikuttaa varmaan että Wattbikellä 4k:ssä saa heilua vapaasti kokovartalolla kun taas radalla on syytä pitää aeropaketti kasassa. Ei myöskään aavistusta kuinka iso heebo tuo voittaja oli.

    VastaaPoista
  5. En siis kyseenalaistanut aikaa. Simulaatio on simulaatio, eikä sen aika ole vertailukelpoinen, mutta watteja on "pikkasen" liikaa, jos kuski on pyöräilijän kokoinen (joku iso soutaja varmaan vois ton hyvinkin tuupata).

    VastaaPoista
  6. Wateista tuo kuitenkin laskee ajan ja jos Suomen kärkiaika on selvästi Viroa parempi niin herää kai siitä kysymys kalibraatiosta. Nuo tehot oli Samuel Halmeen, joka ei kai nyt ihan pienintä kaartia ole mutta kuitenkin pyöräilijä eikä raskaan sarjan soutaja.

    VastaaPoista
  7. Ei, kun kysymys herää ihan puhtaasti noiden absoluuttisten wattien perusteella. Noilla tehoilla mun kokoinen kaveri ajaisi SE-vauhtia ja "normaalikokoinen" olisi ihan maailman kärkeä. Voihan se toki olla, että ensi vuonna nähdään ennätyksiä ja maailmanvalloitus, mutta en pidätä henkeäni. Kaikella kunnioituksella toki kuskia kohtaan, jota en kritisoi, vaan noiden Wattbikejen mittaustarkkuutta.

    Aikaa tai nopeutta ei voi laskea, edes kohtuullisella tarkkuudella ilman parametrejä, joiden selvittämiseksi kuskit pitäisi punnitta, selvittää vierintävastus (esim. tehomittarilla), käyttää tuulitunnelissa (tai testata ilmanvastuskerroin tehomittarin kanssa) ja valvoa, että asento ei saa muuttua suorituksen aikana.

    VastaaPoista
  8. Onhan noissa What?-bikejen tehoissa huttua aika selvästi. Tai siis siä vaan käy ajaan kasapäin jotain "Wiggoja" ja "Sir Hoy" replicoita jotka ei "osaa"? ajaa ulkona. Siis tehot on järjettömästi liian hyviä vs. aikaansaannokset ulkona tai mailman meriittikuskien tehoihin. Samoin firman pääsivun rangkingin ajat ei korreloi tehojen kanssa millään järjellä. Saakohan niihin torqueta näkyviin? Menis salille vaan kokeileen ison käsipainon kanssa useampaa fillaria paljonko on heittoa. Ei hirvesti huvita ajaa "kisaa" jos tietää että kisafillarin valinta voi olla merkittävä loppulokseen. Tietty jos ajettain vaan yhdellä fillarilla ja esim lämpötila ei muuttuisi....

    VastaaPoista
  9. Voisi kai siihen laittaa piruuttaan Garmin Vector petaalit? Olisi hupia kokeilla kyllä. Ja antaa kämpän lämmitä ja tuleeko off settiä pyörään...

    VastaaPoista