sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Suunnitelma ja sen toteutus

Edellisen viikon ennätystehtailut päättivät hyvin sujuneen muutaman viikon rupeaman ja suunnitelma oli tällä viikkoa alustaa seuraava pätkä. Eli pari naksua tehoja takaperin ja siitä sitten taas nousujohteista koohotusta rakentamaan. Nyt kun tästä huvista, siis eteenpäin menevästä ja vievästä harjoitteluntapaisesta, on kertynyt kokemuksia 2-3 viimeisen kuukauden ajalta niin halutila oli vankka saada hyvää jatkoa syntymään.

Suunnitelma oli siis selvä ja toteutuskin eteni pahemmin yskimättä aina loppuviikkoon asti kunnes sunnuntaina tuli pieni repsahdus...

MA: Lepiä. Tästä alkaa tulla jo tapa, mutta ei suinkaan huono malli aloittaa viikko.

TI: Trainerilla 4x10min (2min pal.) @ 230w - 243w nousevana eli selvästi sen alla mihin pitäisi mennä. Mutta ei ihan itsestään nuokaan menneet, tosin loppua kohden jalat vertyen.

KE: Iltasella n. 19km vapaata hiihtolankuilla, lähes täydellinen keli helpotti ei niin täydellisen hiihtoniilon tekemistä ja kun talvinen luontokin oli kauneimmillaan niin oli lähes harras tunnelma suihkia menemään.

TO: Trainerilla 40min @ 220w, sama homma kun tiistaina eli "harjoitteluveto". Sama vaiva edelleen eli ei tuntunut että olisi voinut ihan vasemmalla jalalla vaan polkea.

PE: 11km vapaata lankuilla, tällä kertaa naksun kovempaa ja jo tuntuikin vähän hiihtämiseltä.

LA: 2h maasturilla polkuja ajelemassa, kevyttä mutta mukavaa haastetta ajamiselle kun polut edellistä kertaa kapeampia ja liukkaampia. Uralla alkoi pysyä kun etusen paineet muisti taas laskea alle 1 barin. Sitä ennen kuitenkin yksi näyttävämpi voltti lumihankeen alamäessä. Pakkasta sen verran että enempää ei ois kaivannutkaan, onneksi metsässä ei tuule ja aurinkokin pilkisteli.

SU: Tässä kohtaa sitten se suunnitelma vähän repes...Tapin kanssa sovittu, että kevyttä pyörittelyä pikkuretki. Matkalla Haikkaan tuli kuitenkin törmättyä Viinikan TB:n porukkaan ja pienellä houkuttelulla taivuin letkaan ja porukalla Tappia hakemaan. Muu porukka taisi olla lisenssikuskeja ja olihan itselläkin aamulla vaimolta neuvoteltu lisenssi 2h lenkille. Retkue suuntasi Pinsiöön ja muutamien pisu- ja suunnistustaukojen rytmittämänä kilsoja karttui lumisilla pikkuteillä. Onneksi marssitahti oli kevyttä ja keli hieno. Parista geelistä huolimatta pikkuhiljaa alkoi matka painamaan, mutta onneksi varsinainen repsahdus tapahtui vasta kotinurkilla vikoissa ylämäissä joissa ei tahtonut niin pientä vaihdetta löytyäkään cyclosta että se olisi mukavalta tuntunut. Ajoaikaa kertyi 4h45min joten omissa kirjoissa aika kuningaslenkiksi meni.

Koko viikon saldo siten 11h ja taitaa parempi aloittaa ensi viikkokin taas lepillä ja siitä rauhallisesti.

2 kommenttia:

  1. Hyvä oli kyllä tämän päivän pitkälenkki. Ihan speksin mukaan sovittua pari tuntista tästä ei tullut, mutta toisaalta keli oli talvilenkiksi mitä parhain ja letka oli hyvä. Jonkun verran ylämäissä välillä puskettiin vaikka muuten vauhti olikin suht rauhallista, joten ei ihme jos lähellä viittä tuntia alkoi paukut loppuun. Omaksi ajoajaksi jäi passelisti 3.30h ja sekin tyhjensi varastoja ihan mukavasti.

    VastaaPoista
  2. Joo, seura oli kyllä hyvää, wannabe:kin pääsi kerrankin oikeiden kisakuskien letkaan. Kyllä tämmöisiä pitempiä siivujakin saisi aina välillä kertyä, mutta vähän turhan harvakseltaan on toteutunut: 2011 yli 4h vain 2krt, 2012 sentään 12krt (josta 50% ulkomailla eli Mallorca + USA). Tän kun ois aamulla arvannut niin ois voinut ottaa energiaakin vähän enemmän mukaan ja katsoa miten se ois vaikuttanut. Juomaa kulu muuten hurjat 3dl! Kotona sitten vähän jo janottikin.

    VastaaPoista