lauantai 24. marraskuuta 2012

Raporttia Leukun testicentteristä

Takana 5 viikkoa valkun ohjeiden mukaista touhuamista sitten edellisen (ja ensimmäisen koskaan) kenttätestin ja taas oli aika suunnata kohti Leukun testicentteriä. Keli oli harvinaisen suosiollinen vuodenaika huomioiden ja niinpä maantiefillarien kanssa päästiin ulos rullailemaan. Vaihtoehto olisi ollut Tapin spinningwerstas, jossa hiki olisi kyllä lentänyt mallikkaasti mutta pyörä tuskin olisi liikkunut mihinkään.

Osallistujat olivat tismalleen samat kuin edellisellä kerralla, eli koekaniinit allekirjoittanut & Pauli ja tietysti testimanagerina valkku itse. Odotus oli että miehet olisivat tietysti vähän kehittyneet viime kerrasta, mutta koska mitään ei haluttu jättää sattuman varaan niin varmistettiin ainakin että välineet olivat kehittyneet. Joulupukki oli käynyt molemmilla testiobjekteilla, toisen lahjan julkistus olikin jo eilen blogissa ja Pauli puolestaan oli saanut alleen uuden mankelin, suoraan Euroopan pro-kilpakentiltä!  Santtu ei tietenkään halunnut jäädä pekkaa pahemmaksi tässä kisassa, vaan tunnusti suosiolla että jotain uutta oli Samun verstaalla työn alla...

Startti oli Pirkkalan vanhan kirkon p-paikalta ja Anian Rantatien kunto erinomainen, vain vähän kostea, mutta ei lätäköillä. Koekaniinit vähän yrittivät nutista vilakasta säästä, Paulilla lisäksi hieman yhteensopivuusongelmia Santun kiekon takapakan & oman ketjun kanssa ja ilmassa taisi hetken aikaa pyöriä ehdotuskin että lyhyemmät vedot voisi jättää väliin kun ei ne kuitenkaan ole kehittyneet niin paljoa. Valkku kuitenkin tyrmäsi heti tuollaiset testiprotokollan manipulointiyritykset ilmoittamalla että vertailukelpoisia tuloksia tulee vaan jos protokolla on sama.

Ei muuta kuin sitten testaamaan. 5sek: Pohjalle pari harjoituskiriä ja sitten se "oikea". Nyt ei ollut kyllä kuskin tekniikka oikein kohdillansa ja suoritus jäi ~100w heikommaksi kuin viime kerralla. Seuraavaksi sitten 1min ja vaikka aloitus oli lupaava niin kriittinen loppukiri loivaan Leukun ylämäkeen tuli hieman ryssittyä kun paksuilla talvihanskoilla ei meinanut oikeata pykälää löytyä. Takkiin 5% (nyt 516w) viime testistä. Tässä kohtaa alkoi jo koekaniinia vähän hikoiluttamaan kun ei meinannut tuloskuntoa löytyä. Tovi rullailua ja 5min testi käyntiin. Se meni suorituksellisesti jo paremmin, josko ei nyt ihan nappisuoritus, mutta erityisesti lopun painallus rintarinnan Paulin kanssa Leukun ylärinteillä tuntui hyvältä. Takkiin tuli silti 9w (nyt 315w). Edellisen testin alla oli ollut kolmisen viikkoa happivetoja pohjilla ja nyt ei mitään eli ehkä selitys sieltä tai sitten ei. 5min kevyttä ja sitten grande finaalin eli 20min setin aika. Tämä olikin nyt edellisten 5 viikon painotuksen takia ns. näytön paikka. Tiukkaa painallusta ja huima loppurutistus jossa tuli kauden maksimisykkeet (185). Lopputulema 255w, +22w / +9,5%. Viimeinkin oikea etumerkki vertailulukuihin!

Pauli onnistui puolestaan parantamaan koko testipatteristoa ja 20min parannus aivan huikea +14%! Hyvin on mieheen treeni tarttunut ja takaa että seuraavassa testissä on parempi olla itsekin taas parantanut aikalailla jotta saa pidettyä toisen testijäniksen näkökentässä omaa vauhdinpitoa ruokkimassa.

Koko setti otti 2h14min eli yllättävän reippaasti ottaen huomioon lähdön suoraan testicentterin kyljestä.



1 kommentti:

  1. Hienoa että treeni puree ja härpäkkeet toimii! Tää alkaa varmaan näkyyn ja erityisesti tuntuun omissa jaloissa yhteislenkeillä :-).

    VastaaPoista