tiistai 2. huhtikuuta 2013

"Työviikko"



ma - 1:10 Palauttavaa Werstaalla Tappin kanssa. Jostain syystä tällainen palauttava ei toimi mulla tai pitäisi ottaa yli tarpeiden hiilaria matkaan ja uskoa fiiliksiä paremmin ja jättää väliin, jos siltä tuntuu. Vaikka efortti oli ihan olematon, loppuvaiheessa huomasi pientä väsymystä jaloissa viikonlopun jäljiltä ja hitusen alhaisen verensokerin. Voi olla, että laiharikin aiheuttaa oman osansa.

ti - 2:30t Esiväsytys 1:30 cyclolla ja päälle vetoa trainerilla. Piti ajaa 40min, mutta jouduin pätkimään osiin. Jos joskus on päiviä, jolloin tietää heti aamusta, että tänään ei kulje, niin tämä oli sellainen. Eikä fiilis siitä yhtään muuttunut, kun hyppäsin cyclottimen päälle ja lähdin poljeskelemaan pidennettyä "alkuverraa". Joskushan voisi olla ihan fiksua antaa periksi ja todeta, että ei onnistunut tänään, koitetaan toisena päivänä, mutta jotenkin, kun sitä on päässään fiksannut viikon valmiiksi etukäteen, niin sillä mennään, satoi tai paistoi.

ke - 1x90min TT
Aika myrkynjuontia, mikä ei toki eilisen valossa ollut kovin yllättävää. Päivä lepoa ja katsotaan, alkaisiko ajo taas tuntumaan ihmismoiselta.
 
to - lepi

pe - 3t Tappin kanssa cyclottimilla, jossa ensin esiväsytys 1:30t + 45min vähän alle kynnyksen.
Veto-osuus ulkona trainerin sijaan, kun keli oli niin mahtava. Ajo tuntui jo ihan ihmismoiselta.

la - 1:53 cyclottimilla Tappin kanssa. Tiimin kovakuntoisten tulkinnan mukaan palauttavaa, meikäläisen asteikolla vaihtelevaa/reipasta pk-ajelua.

su - 3:20 Reipas porukkalenkki Valkeakosken ympäri Tappin ja Markuksen kanssa. Pari viikkoa sitten telotun selän/kyljen paraneminen alkaa olla voiton puolella, joten uskalsin lähteä varovaisesti jakkarasta mukaan rajakireihin. Varsin vaatimattomilla numeroilla, mutta positiivista, että selkä näyttää tosiaan toipuvan lähes täysin ennen Mallukkaa.
Ajo oli alusta asti hitusen nihkeää, eikä Tappin yritykset haastaa kisutteluun Kaarina Maununtyttärellä sytyttäneet laisinkaan ja Lempäälän kohdalla sahti sitten loppui ihan tyystin. Seinä nousi vastaan ja hissuttelin yksikseni kotiin muun tiimin jatkaessa "palauttelevaa" vauhtia Säijän suuntaan.

Aika kova viikko. Vaikka ajaminen oli parikin kertaa aika työlästä, niin fiilis kuitenkin varsin positiivinen. Tavoitepaino Mallukalle oli 82kg. Puntari on edellisen viikon näytellyt 82-alkuisia, mutta viimeisten satojen grammojen viilaaminen on aika työlästä, kun yrittää samalla pitää edes jonkinlaista tehoa yllä treenissä. Varmasti tavoitteen mukaisen painon saisi vielä tässä hierottua, mutta ei liene tarkoituksenmukaista, vaan ennemminkin järkevää palautua ja latailla leiriä varten, että sieltä saa kaiken mahdollisen irti. Etenkin, kun kilo sinne tai tänne ei vaikuta meikäläisen ajoihin näissä maastoissa millään tavalla, vaan enemmäkin kyse on mielikuvallisesta ja mielivaltaisesta numerotavoitteesta + tietty jos saisi yläkropasta niistettyä lihasta pois, niin pienentäisi huomattavasti riskiä sekoittua triatlonisteihin ; ).


3 kommenttia:

  1. Aika reipas viikko tosiaan jos oot vielä kaloreita vahtinut samaan aikaan (itte söin pääsiäisherkkuja kun ylikunnossa oleva pääsiäispupu), ei ihme jos vähän alkaa kesken lenkkiä tuntumaan ole ohkaselta.

    Tolla sun painolla ja jo tunnetuilla wateilla taitaa Mallukan mäissä olla paras sanoa adiokset heti nousukulman kasvaessa yli 5%. Juot sitten latet mäen päällä kahvilassa kun me muut taaperretaan ylös.

    VastaaPoista
  2. Ei se ihan siltä vaikuttanut sunnuntaina sun ja Tapin "palauttavalla" lenkillä ; )

    VastaaPoista
  3. Kyl me PowerTapin kanssa sinnitellään nuo 30 nousumetriä töppyrät vielä kampea survoen, jos ei muuta niin pelon voimalla että hukataan veturin peesi, mutta kun töppyrästä tulee oikea mäki niin pakko on meidän pikkasen muuttaa pelitaktiikkaa.

    VastaaPoista