maanantai 1. huhtikuuta 2013

Superviikonloppu

No ei ihan sentään otsikon mukaan menty supertreenillä, mutta verrattuna aiempiin viikkoihin tuli tehtyä kohtalaisen intensiivinen viikonloppu. Toteutukseen olen tyytyväinen ja tämä toimii hyvänä aiemmin peräänkuulutetun harjoitusvolyymin nostona tulevan Mallorcan superjyystön alla. Huomenna pitäisi vielä kurittaa treinerilla ylärekisteriä ja tyhjentää pajatsosta loput pennoset. Sitten palautusta pari päivää ja ollaan Mallorcan letkassa mukana.

Tällaisia harjoituksia kertyi viikon mittaan:

Ma Werstaalla aikakulkimen säätelyä ja samalla palauttavaa 1h 186w

Ti Sohva ja uni veivät osansa

Ke Väsy jatkuu sohvalla

To Hapenoton kuritusta. Verrat + nousevasti 5*4min/ 3min palautus + verrat. Vedot lähtivät tosi nihkeesti liikkeelle. Watit olivat per veto 305, 311, 316 ja 320. Neljännellä meni jo usko koko touhuun, kun sai tosissaan vääntää että sai niukin naukin 320 tehoksi. Tunne ei kuitenkaan jaloissa ollut normaali chilimarinadi vaan voima oli vaan jotenkin poissa. Siinä vaiheessa tajusin, että Bonttien pohja on vanhoihin Shimanoihin verrattuna matalampi. Alensin vedon jälkeen jakkaran korkeutta puoli senttiä ja parin minsan palauttava pyöritys päälle. Viides veto olikin sitten taas oikean tuntuista voimassa ja tuskassa mitattuna. Watit olivat 363 ja viimeisellä minuutilla nostin keskaria viidellä pykälällä. Annoin kyllä tuohon vetoon kaikki irti. Hurmio oli ihan mieletön, kun tunne oli kuin olisi irrottanut Sitikasta ruosteisen käsijarrun vaijerin. Yhteensä 1.10h.

Pe Santun kanssa cycloilua. Alle PK:ta 1.23h, jonka perään VK:ta 45min + loppuverra 35min. VK kulki tuntemuksiltaan varsin hyvin, vaikka edellinen päivä tuntui jaloissa. Santtu häipyi nastoilla ropistellen horisonttiin, vaikka itsellä oli cyclon tuubit ja oma kunto tuntuu olevan kolme napsua kovempi vuoden takaiseen verrattuna. Huh huh...

La Homma oli eka polkasusta selvää. Jaloissa oli tonnin stiflat - painolla mitattuna. Ajeltiin Santun kanssa palautellen. Yht 2.13h Päälle vielä pari tuntia ulkoilua.

Su Lähdettiin WBR tiimillä pidemmälle rapsakalle siivulle. Keli oli kohdallaan ja meno tuttua WBR laatua turhia säästelemättä. Reitti Saarenmaa-Kaarina-Valksu-Metsäkansa-Säijä. Tuntuu että talvikalustolla mennään samaa vauhtia kuin viime keväänä maantiepeleillä. Yhteensä 3.32h ja +100km. Keskari pyöri 30 paremmalla puolella. Kulku oli pitkästä aikaa helpon tuntuista, vaikka välillä pyöriteltiin vauhdikkaampia +38km/h pätkiä. Lenkin jälkeen oli tosi vaikeata hengittää ja en pystynyt kunnolla edes puhumaan ilman hengenahdistuksen aiheuttamaa yskimistä, sellaista joka ei meinaa loppua ollenkaan. Onneksi yksi kohtelias autoilija ohitti meidät tööttäillen ja ohitettuaan ajeli tovin pientareella kunnon pölypilven nostattamiseksi. Sai varmaan kunnon pääsiäiskiksit tuosta ja näin astmaan taipuvaiselle vielä lisäbonuksen. Taisi tulla hengiteltyä maantiepölyä koko kevään edestä. Pari tuntia Pyhäjärven jäällä koiran kanssa teki ihmeitä hengitykseen ja jaloillekin.

Viikon saldo: 10.40h ja koiran kusetuksia ei lasketa mukaan

Uusi viikko on jo käynnistetty ja tänään pyörittelin pikkuriävällä parituntisen palauttavan. Nyt vaan maantiepölyt pois keuhkoista ja kohti kevään treenikohokohtaa. Täältä tullaan elämä ei kun Mallorca!

1 kommentti:

  1. Ehdin jo ihmettelemään, että onko teillä molemmilla viritetyt nopeusmittarit, kun oma nopeusmittari näytti huomattavasti vaatimattomampia lukemia kunnes tajusin, että sehän on säädetty maantiepyörän rinkuloille, eikä cyclottimen nastoille.

    Ihan hyviä talvivauhteja kyllä kieltämättä, vaikka sileää asfalttia toki ajettiinkin.

    VastaaPoista