sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kadonneiden jalkojen metsästys, eli kunto palailee pätkittäin

Huh, aika tiukka treeniviikko takana. Näin puoli tuntia päivän, reilun 4 tunnin lenkin jälkeen tuntuu, että ihan hirveästi enempää ei olisi ollut annettavaa. Mutta positiivista, että keväisen kelin lisäksi, palautuminen Mallorcan leiristä on sujunut hyvin ja vähän kadoksissa ollut kunto alkaa pikkuhiljaa löytymään.

Viikon viritykset:

ma - 2:23t 90+45min+9x10sek trainerilla
Yyllättävän helpon ja mukavan tuntuista ajo aiempiin verrattuna, vaikka kirit mehut hetkeksi nappaakin. Eka puoli tuntia oli suorastaan leppoisaa.
http://www.trainingpeaks.com/av/CHSEYRLAD6RS3OESNHBXEKX6TQ

ti - 1h spinningpyörällä palauttelua ilman vastusta. Muutama maksimipyöritys

ke - 1:12t, jossa 2x20min 
344-372w
"Kadonneet jalat" alkavat löytymään pikkuhiljaa...
Eka veto lähti vähän nihkeästi liikkeelle, mutta en lähtenyt rykimään ja puolessa välissä ajo alkoi sujumaan. Lämmittely kylmässä kelissä taisi jäädä vajavaiseksi.
Sen, mitä huomasi Mallorcallakin, palautuminen on hämmästyttävän nopeaa, siis, että ihan sama, olisiko vetojen välissä ollut viisi minuuttia, minuutti tai ei laisinkaan taukoa. Toista lähdin ajamaan ihan fiiliksellä ja koitin pitää hyvää tempoa yllä, rentoa ajoa. Sen verran katsoin mittaria, ettei neula päässyt putoamaan juuri alle 350w, ettei ihan turhan mukavan tuntuiseksi päässyt. Vartin kohdalla kiristin vähän ruuvia, josko viimeinen 5 minuuttia tulisi 4-alkuisena. Ihan viimeisiä ei viitsinyt tiristää vanhasta savuttavasta häkäpöntöstä (jos Tapilla on Trabantti, niin mulla sitten häkäpönttö, välillä vähän yskähtää ja loikkaa muutaman metrin hurjasti eteenpäin, sitten piiputtaa tiensivuun savuamaan), joten muutaman voltin jäi alle, mutta sen verran kuitenkin, että keskiteho nousi päälle 370.

Pari minuuttia ennen autolle pääsyä tuli eka pisara taivaalta ja kun pääsin auton viereen, Suomen kevät antoi parastaan täydeltä laidalta. Suunnittelin ajavani loppuverran trainerilla, mutta kalenterissa luki klo 18:00 siivousta ja siinä kohtaa ei harjoitusohjelmat ihan hirveästi paina.

to - 1:10t tosi kevyttä palauttelua trainerilla, pitkästä aikaa Werstaalla. Palauttelua piristi erityisesti katsella Tappin vääntelehtimistä ja irvistelyä hapenottovetojen parissa ; ).

pe - 2:30t, jossa 3x10x10sek
Vielä pahempi treeni, kuin miltä näytti paperilla. Ehkä kovimpia rääkkejä ikinä. Ekan setin loppuvaihessa olin melko varma, etten jaksa koko treeniä, mutta kyllä se sieltä sitten tuli ja positiivista, että vaikka vielä varsin vaatimattomia numeroita, niin kuitenkin kauden parhaat tehot toiseksi viimeisessä. Muutama kiritreeni ja TSB positiiviseksi, niin 200w tulisi lisää.
Onneksi kovan lenkin vastapainona oli perinteistä Teiskolaista saunailtaa palautteluksi. Omanlaisensa vetotreeni sekin ; )

la - lepo

su -4:11t WBR+junnu porukkalenkki Pälkäneen ympäri, jossa 45min veto ja sitä ennen pieniä rajakiri- ja mäkikihnauksia.  Ajoin vedon ihan fiiliksellä, mittaria juuri katsomatta. Ei tuntunut erityisen nihkeältä tai limiitillä ajamiselta, ihan hyvin olisi voinut vielä jatkaa vetoa, mutta sen verran viikon treenit ja alkulenkki painoivat, että todennäkösesti juuri enempää ei olisi loppupeleissä saanut irti.
http://www.trainingpeaks.com/av/HORRMO27GG3C2FIXRXXPNR25XY


Ensi  viikonloppuna olisi Riihimäellä jotain kilpakarkeloa, johon olisi maanantaina viimeinen ilmoittautuminen. Keli on vähän pitänyt suurinta intoa aisoissa ja Samun kanssa oli puhetta, että maanantaina kollektiivinen päätös, jaksaako lähteä. Just nyt ulos katsomalla näyttää siltä, että kait sitä pitäisi ryhdistäytyä, ottaa itseään niskasta kiinni ja suoriutua lisenssikaupan kautta viivalle muun tiimin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti