sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Täyskattaus

Päiväkirjaa sai selailla takaperin aina marraskuun puolelle kun tuli viimeksi tehtyä viikko ilman lepopäiviä. Ja tuo marraskuun viikkokin oli fuskua koska kahtena päivänä oli ohjelmassa 30min kevyttä trainerillä eli ilmeisesti oli tullut kokeiltua aktiivista palautumista. Ei jäänyt se huvi sitten tavaksi. Lisää selailua ja päädyttiin maaliskuulle jolloin olikin ihan oikea 7 päiväinen harjoitteluviikko kyseessä.

Viikon saldona myös vähän kyseenalaisempi "ennätys": traineri oli käytössä jokaisena päivänä. Tosin muutakin onneksi mahtui mukaan.

Arkikattaus oli aika suoraviivainen: iltaisin on aikaa & ylipäätään työpäivän päälle jaksaa sen 1h vääntää ja kyse on vain mitä painia trainerin kanssa harrastetaan. Ulkoliikuntakin olisi toki kivaa, mutta vaatteiden & välineiden kanssa säätämiseen menisi arvokasta aikaa liikaa. Maanantaina otettiin tuntumaa uusiin Rotorin soikeisiin rattaisiin ja oudoltahan se aluksi tuntui. Ke ja Pe oli sitten täytepäivät eli nousujohteisia ala-vk:ta, sellainen 205-215w tuntuu irtoavan kevyellä fiiliksellä. Tiistaina 4x10min, jossa kahdessa vikassa 5min under + 5min over FTP meni vähän sutjakkaammin kuin aikaisemmin, tosin yli FTP-tehot tuntui heti tukkoiselta. Garminin auto-zero sekoilun takia wateista ei suurta varmuutta. Torstai 2x20min @257w eli normia tiukempana ja nyt oli yhteys uusiin soikiorattaisiin löytynyt.

Lauantaina cyclo alle ja ulos. Jo 10min myöhemmin tuntui että ei ollut ihan nerokkain valinta. Kevlit oli niin jäässä että kovaksi pumpatut nastakumit ei herättänyt luottamusta pitoon joten siirryin sitten tien reunaan, joka olikin sinänsä lähes suvikunnossa. Vinha tuuli vain muistutti vuodenajasta. Melkein 2h tuli kuitenkin ajettua noin alakynnyksellä, lopussa vähän tempoa lisäten kun meinasi jäätyä. Ja piti suoraan perään vielä heittää 30min trainerillä kellarissa jotta sai lämmöt taas takaisin kroppaan. Oispa ollut nastarenkula maasturin kiekoilla valmiina aamusella niin olisi voinut mennä metsäpoluille tuulta karkuun.

Sunnuntaina olikin sitten odotettu päivä, pitkästä aikaa Pirkkahallia heti aamutuimaan. Viikon touhut vähän tuntui jaloissa, mutta alkulämpän jälkeen kun Santtu aloitti oman vetonsa ja kaahasi ohitse niin ei muuta kuin peesikärpäseksi perään. Teemana oli vähän tuoda vaihtelua monotoniseen traineriajeluun, mikä metronomin tarkkuudella ajavan Santun perässä vaati tarmokasta peesietäisyyden tahallista vaihtelua jotta sai watit seilaamaan eestaas. Santtu kun lopetti oman vedon niin Samu oli sopivasti hollilla ja Samun jälkeen ehätin vielä toistamiseen Santun peesiin. Toinen veto menikin sitten Santun perässä aloittaen ja Maukan & Henkan perään lopettaen. 40min @251w/255w (AP/NP) ja 20min @256w molemmat varsin hyvällä tuntumalla eikä ihan viimeisiä tiristäen. Perään vielä tunti trainerilla.

Viikon saldoksi näin 10h22min ja numeroiden valossa ollaan vähintäänkin palattu tasolle missä oltiin viimeksi 6.1.2013. Hieno homma, mihinköhän suttaamiseen tammi-helmikuu välissä meni...Jos ensi viikolla menisi vaihteeksi taas kuntopuoli eteenpäin niin ei olisi haitaksi. Mallukka väijyy siellä 4 viikon päässä. Ja painoakin pitäisi vielä pari kiloa ehättää hukata.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti