sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kevättä rinnassa

Hieno viikko millä mittarilla vaan arvottuna. Viikko ei juuri paremmin ois voinut alkaa kun parempi puolisko haki maanantaina Samulta kotiin uuden cyclon. Olo oli kuin jouluna kun uutta kamelia sääteli ja viritteli kuntoon kellarissa. Matkassa oli mukana myös erinäisiä klossin koroke- ja kiilapaloja joista saatiinkin sitten varsinainen säätöruletti koko loppuviikolle kun eri palat vaihtelivat paikkaa kenkien pohjassa, klossit etsivät paikkaansa etu-taka-asemassa ja samalla tietysti satulaa tuli veivattua ylös-alas. Ja kun kerran hommaan alettiin niin kävin sitten vielä perjantaina Samulta hakeen Prologon Nagon testaukseen Cerveloon. Jalat ja p**se oli siten aika ihmeissään koko viikon ajan mutta ei kyllä näkynyt ajoissa onneksi pahemmin.

TI: Valkun käskyttämä ramppitesti 100w lähtö, portaat 30w / 3min. Alku oli ihan kivaa, lopussa sitten hiki sumensi silmät ja henkinen kantti katkesi siihen kun vikan portaan 3min tuli täyteen. Olin yrittänyt perheen huippumotivaattoria, siis vaimoa, houkutella kellariin tsemppaamaan vikoja minuutteja, mutta ei se muistanut tv:n äärestä lähteä oikeaan aikaan. Olis varmaan pari minsaa mennyt lisää jos vaimo olisi käyttänyt samoja "kannustavia" sananparsia millä minut yleensä houkuttelee kotihommia tekemään. 345w oli vika täysi porras ja muut kynnykset menee arvuutteluksi, mutta tuntuma on jotta olisi alakynnyskin kehittynyt aika mukavasti ja sellainen 190w-200w irtoaa n. 135 sykkeellä. Kadenssi oli n. 100 vikoissa portaissa, kertoo miten hyvä tuntuma Supermagneto-trainerissa on.

KE: Edellisen päivän ramppitesti aiheutti jonkin sortin vääristymän tuntumaan ja näin tunnin trainerisettiin mahtui 45min @223w joka tuntui ala-pk:lta vaikka oikeasti edelleen onkin ala-vk:ta.

TO: 2x20min eka veto 260w ja sitten tokaan all-in 268w. Tokassa vedossa tuli ekan kerran katottua kelloa 5min vedon alusta joten ei tainnut olla ihan perus-vk:ta.

PE: Etäpäivä kotona ja lounastauko vähän lipsahti pitkäksi kun hieno sää houkutteli lähtemään testaamaan uutta Scottia. Ja olipa käsittämättömän hienot fiilikset!!! Tiedä tuliko ero (vanhaan Cuben crossariin) kuiturungosta / täyskuituhaarukasta, geometriasta, Samun oivallisesti valitsemasta Pronagon Kappa satulasta, mielikuvituksesta vai mistä, mutta Scott tuntui vaimentavan paikoin röykkyisten urien höykytyksen todella tehokkaasti ja istui muutenkin käteen kuin mittoihin tehty hanska. Pientä toohotusta ja hetken huolestuminenkin tuli kun onnistuin telomaan Scottista takavaihtajan korvakkeen, onneksi Samulla oli hyllyssä vaihtokorvake ja homma oli fiksattu vielä saman päivän aikana.

LA: Hieno aurinkoinen sää ulkona ja tuloksena 1h puolikevyttä trainerilla kellarissa. What's up?!?! Tuli luvattua vanhemmalle tyttärelle GoExpo / Horse Fair Hesassa ja sinne lähtö klo 10, takaisin 20:30. 5 tuntia kävelyä messuilla oli ihan...riittävästi...Tuli fillariosastokin tsekattua, ei ollu mitään kuumetta mihinkään kun tuore hankinta oli juuri kotiutunut. Muutamia erikoisempia tuli nähtyä ekaa kertaa luonnossa, mm. Cervelon P5 (aika jumalaisen näköinen!).

SU: Toinen hieno päivä samaan viikonloppuun! Tosin aamulla klo 8 oli noin -19 astetta ja parit hermostuneet viestit vaihdeltiin Tapin kanssa ennen kuin saatiin päätös aikaiseksi ja sovittua treffit Nekalan kulmille klo 9 lähdöllä. Kylmää oli vielä silloinkin mutta taivaalla mollottava valoilmiö lupasi asiaan parannusta. Kierrettiin Pyhäjärven rantoja Tapin kanssa, ajatuksena olla suojassa tuulelta ja ajoviima ei niin haittaisi hitaammalla reitillä. Scottin lumo ei ollut haihtunut mihinkään, vaan vehje tuntui aivan jumalaiselta mm. Villilän rantaan kolatulla polulla. Alkulämpät eli n. 2 tuntia Tapin kanssa kunnes hää joutui lähtemään vieraita viihdyttämään, jatkoin siitä sitten yksin toiset 2 tuntia. Tulipa käytyä mm. Siilinkarilla, ainut fillaristi miljoonan kävelijän ja hiihtäjän joukossa. Jopa liitovarjo veijareita oli järvellä enemmän. Marginaalilajihan tämä pyöräily vielä on, ainakin talvikaudella.

Viikon saldo 9h30min, hyvät fiilikset ja koivet kunnossa.

3 kommenttia:

  1. Ihan hirveä isku ja älyttömiä treenimääriä! Kyllä tulee kevään lenkeistä kovia, kun junnukin on viikonlopun suksimisen perusteella lennossa.

    Edelleenkin vähän malttia mukana ja naksu pois tehoista pitkissä vedoissa (siis, että jos 2x20min sujuu liki 270w:lla maksimissaan, niin tavoite jonnekin 250 korville) niin, että Lydiardia lainaten "finish pleasantly tired but not exhausted".
    Kerran viikossa voi fiiliksen mukaan ärsyttää hapenottoa nostamalla tehoa vetojen viimeisillä minuuteilla.

    VastaaPoista
  2. Onkos toi "pleasantly tired" se että jalkoja vähän pakottaa mutta treenin jälkeen illalla jaksaa vielä ottaa palautusoluen kun taas "exhausted" niin että menee suoraan suihkun kautta nukkumaan? Tota ekaa kriteeriä oon soveltanut. Ei vais, tuntumalla yritys tässä mennä eli että jos palautuminen hyvää tai jopa erinomaista niin saa sitten vähän tiristää hikeä vedoissa. Onko tossa joku vaaranpaikka jos nyt liikaa intoilee?

    VastaaPoista
  3. Hyvät kriteerit ; ).

    En nyt tiedä varsinaista vaaranpaikkaa, mutta kesään on vielä matkaa ja kannattaa pitää kaikkein kovin potku harjoittelun kannalta vielä takataskussa, koska sitten, kun lähdetään takomaan kovaa, niin sitä ei jaksa määräämättömän kauaa. Nousujohteisuus pitää mielen virkeänä.

    Toinen tietty, että Mallukan häämöttäessä alle kk päässä, kannattaa tuplavarmistaa, ettei missään kohtaa vedä itseään niin koville, että riskeeraisi flunssan.

    VastaaPoista