Neljän terhakkaamman viikon jälkeen vähän palauttelua oli ohjelmassa. Lisäksi puoli-rospuuttoaikaa oli helpottamassa peräti kaksi hallivuoroa samalla viikolla. Vaihtelua oli viikon ohjelmassa muutenkin. Pitemmittä puheitta:
MA: Sohva
TI: VK 4x10min rainerilla, lepopäivä oli vieny terän ja vähän halutonta punnerrusta noin 255w ilman mitään loppuhuipennuksia, sentään palautukset nipistin minuuttiin.
KE: Sohva. Tästähän vois tulla tapakin jos tätä vähän harjoittelis enemmän.
TO: Hallia aamusta, 30min @280w, vikat 4min @300w. Kulki mukavasti niin sai mennä. Mutta tais olla vähän fuskua kun sykkeet meni kirkkaasti yli yläkynnyksen ja toiseen vetoon ei sitten irronnut tarmoa enempää kuin 15min @261w. Illalla vielä kahvakuulaa lyhyesti.
PE: Peruspullaa trainerilla 1h noin 200w.
LA: Poikain laturetki. Viidellä hengellä Näsijärven jäätä Lapinniemestä Olkahisiin ja siitä Kangasalalle ladun tapaisia josta sitten mutkan kautta Kaukajärvelle. Perinteistä, tosin putulumessa ei pito häikäissyt ja mäkisemmät osuudet mentiin tasatyönnön ja haarakäynnin yhdistelmällä, eipähän päässyt vajavainen tekniikka hidastamaan. Vähän yli 4h hiihtelyaikaa joten tempo oli aikaste rauhallinen.
SU: Hallia taas, 30+30min @252w, kolmen minuutin huili välissä. Ekassa suht tasaista pikku tiristyksellä lopussa ja tokassa sitten kaikkea 200w - 310w väliltä tilanteen mukaan ajellen. Perään vielä 45min traineria jossa alkoi jo nälättää.
Yhteensä n.11h tosin kaikkea ei kehtaisi ehkä lauantain lenkistä laskea kuntoiluksi. Vedoissa ihan mieltä piristäviä suorituksia. Ensi viikon alussa matkustelua joten tarttee pääsiäiseen panostaa sitten enemmän vikoja kunnon kilometrejä ennen etelän leiriä.
Syke vaihtelee lukuisista syistä päivästä toiseen ja jo muutaman minuutin kohdalla ennenkaikkea sen takia, että verta tarvitaan kehon jäähdyttämiseen, mikä on pois ravinteiden ja hapenkuljetuksesta lihaksille.
VastaaPoistaGooglaa tai kaiva kirjasta "cardiac drift". Sykelukema ei kerro käytetystä energiantuottomekanismista. Jos lähdet vetoon suht kovaa, hapenotto ei pysty reagoimaan tarpeeksi tuottamaan tarvittavaa energiaa aerobisesti (lue "fast/first oxygen uptake kinetics") ja osa energiasta otetaan anaerobisista reserveistä. Samoin, jos intensiteetti on niin korkea, ettei aerobinen energiatuotanto riitä tyydyttämään tarvetta, käytetään taas anaerobisia reservejä.
Juu, kyllä cardiac arrest ja drift ja sen sellaiset on suurin piirtein tuttuja termejä. Jos viittasit tuohon torstain ekaan settiin niin tuntu että ei kylmässä hallissa ois päässy kauheasti keho kiehumaan kun ei tullut edes mieleen kääriä irtohihoja tms. Enemmän ehkä viittasin siihen että pelkkiä wattilukemia vertailemalla ei oikein eri settien vetoja voi laittaa järjestykseen kun "puristus" ei oo vakioitu kovin hyvin. Sykkeistä oon osaltaan yrittänyt arvuutella kuinka tosissaan on joku vetoloinen tehty, toki se vain yksi indikaattori ja vaatii tulkintaa niin paljon että melkein voisi yhtä hyvin kai luottaa vaan yleiseen fiilikseen.
VastaaPoista