sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Testi ja ryhtiliike

Pihalle kun katsoo niin ei uskoisi että viikko sitten oli vielä "kesäajeluun" kelvolliset kelit. Silloin lauantaina Leukun testicentterissä Santtu pisti seuran rötväjäseniä ruotuun eli allekirjoittaneen ja Paulin. Alla oli tosiaan maantiefillarit ja valkku oli viritellyt molemmille omat PT-kiekot taakse mittaamaan asfalttia rypistäviä voimia. Protokolla oli 5sek, 1min, 5min ja 20min ruopaisut, joiden välissä riittävästi kevyttä ajoa jotta ehtisi palautua. Näin ollen koko lenkillekin tuli mittaa ihan kunnioitettavat 2h35min.

Oma tulossuora oli seuraava: 5sek 998w (13,8 w/kg) 1min 544w (7,5 w/kg) 5min 324w (4,5 w/kg) 20min 233w (3,2 w/kg) ja valkun tuomio seuraava: 5min tämän setin paras, lyhyemmät kertoo että ei oo Cavendishiksi eikä liikoja anaerobista kapasiteettiakaan, mutta 20min tulos oli kuulemma jo häkellyttävän surkea vaikka wannabe-harrastajasta puhe onkin. Näinpä sitten valkku loihti sekä Paulille että minulle viikko-ohjelman jolla pitäisi kunto nousta suosta. Ja kun kerran näin syvältä lähdetään niin potentiaalia parannuksiin pitäisi olla.

Männäviikon ohjelma oli sitten
MA Piti olla 40min tempo / sweetspot, mutta cyclolla meni 50min vähän alle tavoitellun rasituksen. No hauskaa ainakin oli kaahata syksyn vikoilla ok keleillä. Aikaa meni 1h20min.
TO Työhoopotusten takia vasta torstaina seuraava reeni, joka oli 4x10min VK:ta treinerillä, yhteensä 1h20min. Vähän karulta tuntui näin äkkiseltään.
PE Traineria edelleen, 1h nousevalla sykkeellä, vika 20min tempo-tasolla
LA Seuran yhteiskoohotus, joka tosin tällä kertaa oli normaalia kevyempi, ekat pakkaskelit kai rauhoitti. Auttoi asiaa kun ittellä oli hyvin rullivat tuubit ja seuratovereilla nasta-ankkurit & lisäksi piileskeli maantieosuudet peesikärpäsenä. Mäkiin valkku vähän hyökkäili, mutta muuten tasaista menoa  2h50min edestä.
SU Warm-up oli vaatteiden päällekiskominen, siitä suoraan 25min lähes anaer-kynnyksellä kun ajoin kiinni Kaupin Kanuunoiden lenkkiletkaa, joiden kanssa ehdin sitten ajaa 10min kunnes pojat kurvasivat Mobiliaan kaffeelle (ja letkalla siis ajoaikaa siinä kohtia kai 50min "jo" takana)! Yllättäen ei sitten innostanut liittyä remmiin ja jatkoin itse puoliripeätä. 1h30min yhteensä ja selvästi kovempi lenkki kuin aikomus oli.

Yhteensä ajoa 8h, 5 lenkkiä joista 4 rivakampaa. Hyvät fiilikset ja jalat ok.



2 kommenttia:

  1. Nyt Markus oot vääntänyt kommentit kuulostamaan kovasti negatiiviselta, kun lopputuloshan oli se, että hapenotosta vahvasti riippuvainen 5 min testitulos oli jo nyt hyvällä tasolla ja sitä kautta potentiaali vauhtikestävyyden parantamiseksi on suuri ja että noi lyhyemmät rypistykset, jos ei nyt ihan Cavendish-tasoa, niin eivät tässä vaiheessa vuotta ole erityisen mielenkiinnon kohteena ja niitä saadaan kyllä kesäkauden lähestyessä tarvittaessa boostattua.

    VastaaPoista
  2. Tää olikin pientä itseruoskintaa, josta ammentaa talveksi reenimotivaatiota ;=) Mutta arvio vk:stä oli kyllä silti erinomaisen kohdillaan ja siinä riittää mukavasti työsarkaa.

    VastaaPoista