maanantai 22. lokakuuta 2012

rog rog

Viime viikko meni Kuninkaanlähteen Rogainingiin valmistautuessa ja su itse suoritteessa 5h sarjassa. Alkuviikko oli pidemmän setin päättäminen, joka huipentui ma kevyen cycloilun jälkeen tiistain VK raastoon Haikan spinningissä Santun kanssa. Itselle tuli 2x20min VK - 5min palautus + verrat. Toka veto oli vielä loppuun tiristävä, jossa viimeinen 10min meni muutaman pykälän päälle anaerobisen kynnyksen. Tuosta oli hyvä aloittaa palauttelu loppuviikon koitosta varten. To hölkkäilin kapun kanssa 10km palauttavana. Pe oli lepoa. Lauantai meinasi lipsahtaa turhan kuormittavaksi, kun touhusin aamu ysistä ilta kasiin klapien kanssa. Tuli lämmin ja vähän väsykin, mutta toivottavasti pysyy kylmä loitolla ja sauna lämpöisenä talven mittaan.

Su aamuna oli sitten vuorossa kauden Rogaining suorite jalkaisin. Keli veti aamusta mieltä apeaksi, varsinkin kun lähdettiin Pirkkalasta ennen aamu seiskaa liikkeelle kostean hämärässä ja vieläpä kylmässä 3 asteen syyskelissä. Kartat haettiin kasilta ja aikaa reitin suunnitteluun oli pari tuntia ennen klo 10 starttia. Homma meni aika vasurilla ja lähinnä suopätkiä etukäteen hirvitellessä, kun tuota vettä on saatu maahan asti koko kesän ja pitkin syksyä. Juuri ennen starttia riisuttiin ylimääräiset kuteet ja olihan muuten kylmä.

Kun lähtö vihdoin tapahtui, oli aika selvää ensi askeleista lähtien että vilu ei tulisi tänään yllättämään. Kapu piti siitä varsin vauhdikkaasti huolta. Alkumatka oli vielä nopeakulkuista kangasmaastoa ja 2.05h ajassa oltiin gepsin mukaan edetty puolimaratonin verran matkassa. Siinä vaiheessa arvasin että lastensarjaan ilmoittautuneen Suoramajärven mattomiehen toivotus kapun suuntaan sisälsi yhteisen sopimuksen pyörähesselin kyykytyksestä ja vielä koko rahan edestä :-). Onneksi pystyin sätkimään kapun peesissä ajatuksella että puolituntia vielä ja otan geeliä eikä sitten ole kuin puolet jäljellä. No dieselini yski karstoja ulos ja jaksoin loppuun asti. Saatiin siinä joitain mäystinmiehiäkin pudotettua letkasta.

Hienoa oli alun apeuden jälkeen ja kyllä muuten kapu hoiteli suunnistuksen jäätävän hyvin. Kaveri on opetellut lajin salot vanhoilla päivillä ja saanut parissa vuodessa uskomattoman hyvän varmuuden hommaan. On siinä helppoa tulla perämiehenä ja yrittää seurata omalta kartalta edes ospuilleen tai lähemmin pitkospuilleen, missä mennään. Suurin osa rasteista meni ihan puikkoihin. Yksi meni peräpuikkoon, mutta se johtui kartan puutteista. Maaliin tultiin ajassa 4.32h, kun vararastit oli haettu eikä puolentunnin ulottuvissa ollut enempää haettavaa. Matkaa kertyi gps mukaan 38km. Loppuosaan säästettiin suopätkät ja se näkyi myös hitaampana etenemänä. Poluilla ja teillä sain kyllä runtua ihan loppuun asti.

Päivän kovimmasta suorituksesta vastasi samaan aikaan Raksa-Rane Amsterdamissa, joka pisteli Viimeisten pirkkalaisten all time bestin maralla uuteen uskoon. Kapun entinen ennätys alittui yli kahdella minuutilla aikaan 2.37,28. Ja miksi kerron sen WBR blogissa, johtuu siitä että Rane osti viime kesänä uuden maantie Ridleyn. Miehen tuntien uusi lajivaltaus vaatii häneltä ehkä kymmenen tai jopa vähemmän kovaa maantielenkkiä ja saan huomata että kaveri meni jo. Onnittelut kovasta vedosta!


1 kommentti:

  1. "eikä puolentunnin ulottuvissa ollut enempää haettavaa"
    Näinköhän tosiaan oli? Hetken jo koin kiksejä, kun huomasin teidän tulleen maaliin puoli tuntia ennen määräajan sulkeutumista. Oletin tietenkin, että kapu on onnistunut rankaiseen sua oikein kunnolla ja jouduitte sen takia tuleen pois metsästä.

    VastaaPoista