torstai 18. lokakuuta 2012

Arkicycloilua osa 3

Ei kellotettuja vetoja, wattimittarin lukemia, tuulettimen suhinaa eikä trainerin rullan ulinaa. Tilalla hiljainen syksyinen luonto, hyvä fiilis ja leppoisa tempo. Kyseessä tietenkin jälleen arki-illan cyclohuvit.

Vuorossa piti ollaan tänään mk-vetoja, mutta kaksi edellistä päivää trainerointia ja lämmin keli ulkona johti ainoaan oikeaan päätökseen mitä näin off-seasonilla voi tehdä: turha ressata jollakin wanna-be raaserin treeniohjelman tapaisella, kun kerran voi haukata raikasta happea ulkona.

Vähän poltteli myös uusi edellisenä iltana google mapsin ja reittikartta.fi:n avulla suunniteltu reitti. Ei mitään erityisen uskaliasta, vaan muiden ajamista urista kokoon parsittu oma viritelmä. Mutta itselle kuitenkin useampia pätkiä ennen ajamatonta. Taas tuli silti sorruttua samaan kuin ennenkin: kotona riitti erittäin pikainen opiskelu reitistä ruudulla ja tuntui että jokainen kiemura ja risteys oli selvä, eihän tuonne nyt millään voisi kukaan eksyä tms. Yllättäen tämä samainen tunne ei enää ollut päällimmäisenä kun pimeällä metsäautotiellä Merunjärven eteläpuolella yritti muistella oikean tien nimeä ja ihmetteli miksi läpiajettavan tien alussa oli päättyvän tien merkki ja miksi oikeaksi kuviteltu tie tuntui kilometrin ajon jälkeen päättyvän talon pihaan. Valoilla pimeässä kun näkymiä ei aina hahmota ihan samalla tapaa kuin kartan edessä kotona.

Hasseilta kuitenkin tuli vältyttyä uusilla osuuksilla, reittikin osoittautui vallan kelvoksi ja sai kunnian päästä arki-illan cyclolenkkien top6 joukkoon. Eksotiikkaa tarjosi pätkä radanvartta Särkijärven itäpuolella jossa uran reunaa markkeerasi jyrkkä penger järveen. Ensi kerralla sitten vielä vähän vauhdikkaammin tuo kohta niin saa ilmaiset adrenaliinikicksit (tai kylmän kylvyn).

Illan reitti: http://connect.garmin.com/activity/234715744

Ja muut top6 reitit:

- Hyvä märälläkin kelillä, helppo, kauniit rantamaisemat, muitakin ulkoilijoita (hyvässä ja pahassa)

- Sopivalla kelillä kivat maisemat, mukavia polkupätkiä & vaihtelua, "sadekaudella" muutama osuus hidas ja mutainen

- Helppo varioitava, vaihteleva, myös teknisiä polkuosuuksia, suht rankka ripeästi ajettuna

- Tarvittaessa mäkien takia rankka reitti, "sadekaudella" useampi pätkä mutainen

- Metsäautoteitä vaihtelevalla karkeudella, "sadekaudella" liikaa mutaa erityisesti mutakenttä juuri ennen Taivalpirttiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti