maanantai 18. helmikuuta 2013

Kolmas kerta toden sanoo!

Heti kun lenssu vähän hellitti niin käyntiin lähti kolmas yritys sitten vuodenvaihteen saada kunnollinen treenijakso startattua. Onneksi sentään loka-marras-joulukuussa tuli hyvää settiä aika pienillä katkoksilla, koska muuten olisi voinut jo alkaa ketuttamaan tämä vuoden alun touhu. Varsinkin näin talvella kun merkittävä osa ajeluista on trainerointia jossa päämotivaatio on wattien kasvaminen eikä paikallaan polkemisen ääretön kiehtovuus. Toisaalta tuntuu turhalta tässä uikuttaa kun merkittävä osa juoksua tarmokkaammin harrastavista tutuista on vähän väliä telakalla. Se onkelma tosin taas on pitkälti puhdas lajivalintakysymys kun pöpöjen välttäminen ei tahdo näemmä onnistua vaikka vähän yrittäisikin.

Touhu alkoi jo vähän yli viikko takaperin näin:

LA: 1:30 trainerillä, 65min @216w eli varsin hyvä startti. Vielä vaelteli lima eestaas kurkkuputkia. Setti meni muuten rauhallisesti, mutta sattumalta kesken ajelua tehty 5s jakso polkematta teki auto-zeron wattiviisarille ja paljasti että kalibraatio oli päässyt ryömimään: watit tipahti noin 10w tauon jälkeen kun jatkoi samalla tempolla. Pahasti nakersi luottamusta tähän muuten aivan loistavaan härpäkkeeseen. Valkulle jo ehdin avautua ja pohtia onkohan kaikki vanhat 20min trainerivetojenkin wattisuoritukset ihan kuraa?!?

SU: Kauden avaus laskettelurinteessä. Himos lähes tyhjänä joten rauhassa sai hyvillä rinteillä kiitää. Tekniikka oli taas sen verran hakusassa että jalat ei ihan parasta jumppaa saaneet, mutta kyllä 6h rinteessä parilla tauolla silti teki tehtävänsä kun ei meinannut kotona lumityöt luonnistua enää illasta.

MA: 1:00 trainerillä jossa 45min @226w, hyvät fiilikset. Nyt tuli tehtyä auto-zero ennen kuin veto alkoi...

TI: 1:00 trainerillä, rauhallisemmin 45min @209w.

TO: 1:01 edelleen paikallaan polkien, 2x20min @236w + 243w. Eikä niin kevyttä, saattaapi olla että FTP on lähinnä vaeltanut alaspäin sitten tammikuun alun eikä edes pysynyt paikallaan...

LA: 1:40 cyclolla lumisia kelvejä ja teitä. Vähän jäi turhan lyhkäseksi, mutta ripeämpi tempo kompensoi osin. Hauska keli, tosin sen verran liposaa että pari kertaa meinasi lähteä ratsu alta. Onneksi oli lukot suht löysällä joten sai jalasta tukipistettä maahan. Toisella kertaa oli kaposalla tiellä tulossa auto vastaan kun etupyörä alkoi alamäessä kirjoittamaan, taisi autokuskillakin vähän syke hetkeksi nousta. Illalla tuli vielä vanhemman tyttären kanssa käytyä seikkailuhiihtoa harrastamassa pilkkopimeällä Taivalpirtin metsäladulla otsalampun avittamana. Varsin hauskoja oli parit mutkaisemmat laskut kun vain tyttärellä oli lamppu otsalla ja itse luotin loistavaan jalkojen latutuntumaan.

SU: Ammattilaisten tavoin kolmen reenin päivä. Tosin omat syyt enemmän perheen aikataulutukseen liittyviä. Aamulla trainerijyystöä 1:15 josta 60min @225w, päivällä nuoremman tyttären kanssa perinteistä hiihtelyä 3km ja iltasella hiihtolankuilla vapaata 1:00. No ehkä tuota keskimmäistä settiä ei kehtaa kunnon harkaksi kirjata. 

Tunteja ei siis liikoja tullut mennä viikolla, noin 7h. Ihan ok tosin lenssun perään. Alkavalla viikolla vältetään pöpöjä kuin pirua ja yritetään saada ehjä viikko kasaan.

Onkohan seuran yhden jäsenen jo leijona nielaissut Keniassa kun ei oo lenkkiraporttia kuulunut? Tai sitten siellä on vain syöty antilooppifilettä ja kitattu paikallista olutta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti