sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Köhii Köhii

"Tässä on nyt sutattu jo kolmatta viikkoa paikallaan aikomuksena saada tuo uusi pätkä alkamaan. Nyt näyttää ja tuntuu kyllä ihan hyvältä eli ensi viikolla taas tehot takaisin ja hiki virtaamaan."

Noin päättyi edellisen viikon kirjaus. Ja kuinkas kävikään: Todellinen tautien tammikuu vaan jatkui. Juuri kun norosta tms. mahataudista oli selvitty niin vierailulle tuli joku flunssan tapainen. Vaimo senkin lusi taas ensin samalla tapaa kuin tuon mahataudin. Ei kuumetta, ei yleissärkyä, mutta limaa kurkussa ja sen oloinen että voi viihtyä tovinkin vieraana jos ei keksi keinoa sitä häätää.

Alkuviikko tosin alkoi ihan lupaavissa merkeissä:

MA Pikainen 45min @ 200w kun iltatelcot viimein loppui. Tarkoitus kai lähinnä pitää virettä tiistain tiukempaan settiin.

TI 4x10min 2min palautuksilla valkun uuden kaavan mukaan eli kahdessa vikassa vedossa jälkimmäinen 5min reippaampaa, tavoitteena sellaista >110% FTP. Vedot 250w - 257w - 266w - 268w, mutta olipas tuskaista irrottaa tehoja yhtään yli FTP:n ja piti vikaan vetoon levätä 5min jotta sai edes vikat 5min @ 282w. Tässä kohtaa viikkoa jo keuhkoja vähän kutitti mutta meni vielä noiden tiukempien rykimisten piikkiin.

TO Pitempänä vetona suht tasainen 45min @ 226w. Ei hyvä, mutta ei kelvotonkaan joten optimistina vieläkin ajattelin että pienistä flunssan elkeistä huolimatta ei ole pelkoa mistään oikeasta taudista.

LA Perjantaina oli ollut jo vähän vahvempaa oireilua, mutta ei edelleenkään oikean taudin elkeitä, näin sitten lauantaina päivällä Santun kanssa cycloilua ulkona n. 2h. Keli hyvä ja alustat suurinpiirtein ajettaviakin, mutta ajotoverilta piti parit kerrat huudella vauhteja pois (vaikka jo lähtökohtaisesti suht kevyttä mentiin) kun ei jaloissa tuntunut juuri puhtia olevan. Illalla sitten olikin jo kunnon limayskää palkintona päivän ulkoilusta.

SU Aamusella nopea kokeilu trainerilla, jonka tulos selvisi ekan 3min aikana. 30min @ 130w joka tuntui sekin ikävältä kurkussa ja mukamas jalatkin olivat tuntevinaan jotain vastusta takapyörässä. Ei auta ei, kyllä tämä flunssan pikkuvelikin tarttee nyt häätää ennenkuin on toivoa yrittää mitään oikean kuntoilun tapaista.

Viikon saldo rapeat 5h ja heikot odotukset alkavalle viikolle. Vielä ei oo kiirus, mutta kohta saattaapi tulla jos tälläinen meno jatkuu. WBR:n kevätleiriin Mallorcalle on nimittäin aikaa enää n. 2kk. Ja siellähän on parempi olla jossain tikissä jotta ei joudu Cerveloon asentamaan eteen 3-rattaisia kampia ja pistään tuttelia juomapulloihin.


2 kommenttia:

  1. Kurja juttu kyllä, että lentsu yltyi sitten oikein kunnon taudiksi. Niinkuin puhuttiin lenkillä, niin Mallorcaa silmälläpitäen nimenomaan lepäät riittävän pitkään, että varmasti olet terve, etkä riskeejaa sitä, että joudut olemaan jälkitautien takia useamman viikon treenaamatta, kuin stressaat nyt muutamasta päivästä.

    VastaaPoista
  2. Joo, ei tässä taida pyristely nytten auttaa vaan pitää vain lusia tauti pois. Hieman kohtalon ivaa, että tuli tuon mahataudin yhteydessä, osin varmaan turhaan, otettua pari lepopäivää ekstraa kun ajatus oli että ei salama iskis kahta kertaa heti samaan paikkaan...

    VastaaPoista