sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Palautumista tehoviikosta

Edellinen viikko+ oli pyhitetty koville treeneille niin, että 8 päivään tuli 5 suht kovaa intervalliharjoitusta (tosin yksi niistä oli pidempi steady state-tyyppinen, jossa oli kuitenkin aika-ajoin kovaa joukossa, joten lasketaan samaan settiin).

Yllättävän koville tuntui tällä kertaa palautuminen ottavan. Jalat olivat tosi jumiset alkuviikon ja tuntui, että takareidet meinasivat krampata jo sohvalla istumisestakin. Joko lauantain pitkä cyclolenkki tai sitten ihan vain ajankulu auttoi aukaisemaan pahinta tukkoisuutta niin, että tänään Pirkkahallissa ajo oli jo ihan jees tuntuista, vaikka ei nyt toki vieläkään millään herkällä jalalla ollut liikenteessä.


ma - lepo

ti - 1:15 kevyttä palauttelua cyclolla

ke - 2:10 cycloilua Samun ja Ollilan kanssa. -5-6 pakkasta ja olin kotiin päästessä niin jäässä, etten meinannut saada ovea auki.

to - 1:31 cyclolla reippaasti. Keli oli hieman lämpimämpi ja tein sellaisen havainnon, että kun lisäsi 100w tehoa edellisen päivän ajoon, niin pysyi paljon paremmin lämpimänä.

pe - 1:15 1x15min mikrointervallit 30/40sek TT-pyörällä. Tuntui jotenkin tosi huonosti palautuneelta olo edelleenkin, joten päätin jättää toisen setin tekemättä. Ei niin, etteikö sitä olisi pystynyt tekemään tai ekassa olisi ollut erityisen kovilla, mutta tuntui vain, että ehkä joskus kannattaa jättää tekemättä, eikä jatkaa edelliseltä viikolta kerääntynyttä kuormitusta.

la - 3:20 Cycloilua Samun, Pian, Henkan, Tappi ja Paten kanssa, Markuskin vilahti vastaan jossain Pirkkalan suunnalla, mutta ei näyttänyt meidän ajoseura kelpaavan + loppuun 30min trainerilla, kun ei jaksanut enää liukastella ulkona. Joutui liukkaan kelin takia ajamaan erityisen hiljaa ja varovasti, mikä ei välttämättä ollut ollenkaan huono asia tähän kohtaan.

su - 2:33 Pirkkahalli 1x60min
Joko lauantain pitkä cycloilu tai muuten vain ajan kanssa palautunut edellisestä viikosta. Vieläkin toki jalat vähän "tönkön" oloiset, mutta jo ihan erituntuista, kuin muu viikko.

Torstaina lähtö Joukon ja Samun kanssa viikoksi Teneriffalle. Mielenkiintoista nähdä, miten kovaa maasto on tällaiselle painovoimahaasteelliselle.  Ihan hyvä, että kokemusta paikasta omaavat ovat pelotelleet riittävästi, että on mennyt perille, että ihan tavis Suomi-välityksillä ei kannata lähteä liikenteeseen. Oli niin tai näin, niin aurinko ja pari-kolmekymmentä astetta lämpimämpi keli ei varmasti tee pahaa tähän hätään.

1 kommentti:

  1. Lauantaina vastaan tullut retkikunta oli kyllä parasta laatua Tampereella, mutta oma suunta oli jo kohti kotia siinä vaiheessa aamupäivää. Täytyy vaan taas sovitella noita omia aikatauluja näihin yleisempiin, vaikka perheellisen preferenssi olisi kyllä vahvasti ihan muuta kuin klo 10 lähdöt.

    VastaaPoista