maanantai 3. maaliskuuta 2014

Palautus- ja testiviikko

Kuuntelin kauhulla uutisista juuri ennen Teneriffan matkaa, kuinka flunssakausi on taas parhaimmillaan ja mietin, että todennäköisyys, että lentokoneessa on useampikin kantaja, on lähes 100%. Onnistuin kuitenkin välttämään flunssan matkalla kolmannen ajopäivän kastumisesta ja vilustumisesta huolimatta. Voiton puolella siis. Kunnes pääsen kotiin ja rakas vaimoni alkaa viikonloppuna valittamaan kurkkukipua. Töistä saatu flunssa yltyy täyteen voimaansa alkuviikosta, eikä sitä oikein samassa taloudessa asuen voi välttää. Keskiviikkona imusolmukkeet olivat turvonneet golf-pallon kokoiseksi ja torstaiaamuna oli jo pienoista niiskutusta.

Meinasin laittaa aamun Pirkkahallivuorolle suunnitellun testivedon puihin, mutta sen verran kärsimättömänä olin odottanut konkreettista tietoa, missä kunnon suhteen mennään, että ajoin testi hieman toistaitoisena. Tehoviikkoja lukuunottamatta ei ole tullut ajettua oikeastaan kertaakaan oikeasti kovaa sitten syyskuun alun viimeisten viikkotempojen. Tehoviikkojen treenit ovat vähän huono mittari aineenvaihdunnalliseen kuntoon, koska ovat ensinnäkin aika lyhyitä ja toisekseen, monta päivää putkeen HIT:iä vetää niin jumiin, ettei tehoista oikein saa hyvää referenssiä.

ma - lepo

ti - 1:16t jossa 2x15min 30/40sek TT-pyörällä.
Ei toki huonoa, mutta ei nyt ihan niin helppa, kuin kuvittelin. Kaikki sub-threshold on älyttömän helppoa, mutta +400 ei sen helpompaa, eikä siitä palaudu sen paremmin. Jokatapauksessa halusin ajaa tämän avaavaksi torstaita silmälläpitäen avaavaksi.

ke - 0:46t kevyttä

to - 1:53t Pirkkahallissa, jossa 1x40min testi. Alkuperäinen speksi oli 45-60min, mutta orastavan flunssan saattelemana päätin, että koitan 30-40min, miltä tuntuu. Fyysisesti toki 45 olisi sitten mennyt ja jos olisi saanut juoda, niin tuntikin, mutta kun lataus oli 40min pyykissä, niin siihen pysähtyi. Mutta aika hyvä vahvistus tuli, että talvikauden treeni on ollut toimivaa. 

pe - 0:56t taudin häätöä. Tauti iski, ei niin yllättäen torstai iltana. Olo oli v-mäinen, mutta ihan sentään possunuhasta ei tainnut olla kuitenkaan kysymys.  Kuumetta ei noussut ja oireet rajoittuivat nenä-kurkku alueelle, joten tuumasin, että pieni lämmön nosto trainerin päällä voisi toimia parantavasti. Jatkoin häätämistä illan mittaan vielä varmuudeksi muilla perinteisillä suomalaisilla "lääkkeillä" ja onnistuin saavuttamaan sen kirotun limbotilan, että ei ole kipeä, mutta ei nyt ihan 100% tervekään. 

la - 3:04t PK-cycloilua. Samu oli kerennyt ajelemaan jo pari tuntia, kun pääsin pyörän selkään, eikä ihan hirveää hiissaushinkua ollut, joten parin tunnin alkumatka oli vähän turhankin rauhallista. Mutta mukavaahan se on, jos vain on aikaa nilkuttaa. Ajelin loppuun tunnin sakkoa, että sain vähän lämmön ylös.
 
su - 1:45t Pirkkahallissa. Vähän suunnitelmatonta sekalaista ajelua. En halunnut ottaa erityistä ohjelmaa tai tavoitetta toipilaana  ja ajatus oli itseasiassa ajella paljon vielä rauhallisemmin. Mutta tylsähän siinä olisi tullut, joten tsemppasin Patea vetämällä 10min välein muutaman kierroksen vähän rivakammin ja niinpä siinä tuli sitten loppujenlopuksi suurinpiirtein tunnin verran ajeltua jonkinlaista kevennettyä HOP:ia.

su2 - 2:02t Samun, Jouko ja Jarkon kanssa cyclottelua Säijässä.


Samu tuossa kommentoi, että "pilkun paikka alkaa olla kohdillaan, kun palauttava viikko on 12 tuntia ajoa ja kolme salikäyntiä". Itsellä jäi 11,5t ja salit jäivät pois, mutta ihan reipas palauttava/toipilasviikko tosiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti