sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Vk 24: Mehumaija

En saanut motivoiduttua ajatuksesta lähteä Kauhajoelle asti parinkympin tempon takia ja kun maantien ajaminenkaan ei oikein nappaa (vaikka pohjanmaalla olisi ollut jo suht järkevän mittainen reitti tarjolla), niin korvaukseksi siitä oli tiedossa säälimätöntä raastoa viikonlopulle.
Sunnuntaina ohjelmassa oli amerikkalaisittain "kitchen sink"-tyyppinen treeni, siis lähes kaikkea maan ja taivaan väliltä. Suomalaisittain, etenkin omalla kohdallani kääntäisin sen "mehumaijaksi". Samaan tapaan heitetään vähän sitä sun tätä sekaisin ja puristetaan onnettoman treenarin kintuista viimeisetkin mehupisarat.

Treeni alkoi reilun tunnin mittaisella ripeällä lämmittelyllä @240w, jonka jälkeen 5x10sek kirit 3min palautuksella. Kirit oli sitä samaa puolentoista kilowatin peruspullaa, mitä ollut koko kevään. Eipä oikeastaan ole muuta odotettavissa, kun muun treenin väsy syö kyllä ihan totaalisesti nopeuden. Mutta perustekemistä, eikä tässä ole tarkoitus varsinaisesti parantaa kiriä, vaan valmistaa jalat seuraaville seteille.

10min verraa ja 3x8min@380w, palautukset armollisen pitkiä sentään. Ajo oli kyllä ihan vahvan tuntuista. Ei siis niin, että tuosta olisi tänään kauheasti kiristänyt, mutta toisaalta vetoa olisi voinut tiukan paikan tullen jatkaa aika reilusti pidempäänkin. Fiiliksen pohjalta, ilman mitään konkreettista testiä, kampi FTP maantiefillarilla voisi olla jossain 370-380w välissä. Harmi vain, että yhteislähtö ei kilpailumuotona kiinnosta pätkääkään, joten hukkaan menevät, ellei saa siirrettyä tempopöörän päälle. Tässä kohtaa huom. että maantiefillarissa on tätä nykyä kampitehomittari, joka näyttää 2-3% enemmän, kuin Powertap. Ei siis ihan niin kolossaalista, kuin miltä kuulostaa.

Tämän jälkeen jouduin suuntaamaan kotiin, koska ilma oli viilentynyt aika huomattavasti lähdöstä ja muutama pisarakin ripotteli taivaalta. Onneksi tajusin suunnata takaisin nähdessäni pilvet Lempäälässä. No, äkkiä tuuliliiviä niskaan ja lahkeet päälle. Treeniä oli reilu pari tuntia takana ja normi mittapuulla ihan kova treeni jo, joten myönnettäköön, että hitusen joutui kaivamaan motivaatiota, kun punnitsin mielessäni vaihtoehtoja jatkaa treeniä tai jäädä sohvalle (mitä ihmettä sä nelikymppinen, vanha mies oikein kuvittelet tekeväs?). Hulluus voitti ja lähdin jatkamaan. Pikainen puikkelehtiminen liikennevaloista läpi ja vuorossa 30min@320w. Jotta homma ei menisi turhan miellyttäväksi, niin 5sek mittainen kiri joka kolmas minuutti. Jalkojen puutumuksen määrä 20min ajon jälkeen on aika mielenkiintoinen.

Pieni hengähtystauko väliin, peräti 20min verraa. Katselin kelloa ja toivoin, että voi kunpa se menisi hitaasti. Ei mennyt kovin hitaasti ja tässä vaiheessa palauttava vaikutuskin oli lähinnä henkinen. Parkkeerasin sopivaan mäentöppäreeseen Kaarina Maunulla ja nyin 6x1min on/off@420-455w. Ei kuulosta kovin eeppiseltä teholta minuutille, mutta lisänä rikka rokassa, ihan mukavasti tuntui tässä vaiheessa.

10min taas verraa ja sitten viimeinen pitkä veto, 30min@300w, jonka oli tarkoitus päätyä suoraan Lukonmäen alle loppuherkuttelua varten. Koitin loppumatkasta ajaa kaikki kivet ja etsiä lasia, josko jostain tulisi armahtava rengasrikko, mutta eihän se silloin osu kohdalle, kun kerrankin haluaisi. Arvio matkasta jäi parilla minuutilla lyhyeksi, kello näytti 28min Lukonmäen alla. Ei tullut sitten mieleen lähteä ajamaan puuttuvan parin minuutin sakkoa. Luksa oli määrä vetää "täysiä" kolme kertaa. Tuo täysiä on varsin suhteellinen ilmaisu tässä kohtaa, kun haaste oli, että ylipäätään pääsen mäen ylös taluttamatta. Vaikka usko meinasi joka kerran loppua kesken, niin sain kuitenkin räpiköityä kolme "vetoa" kasaan ja ei kun suorinta tietä kotiin. Loppuverran aikana taivas repesi oikein kunnolla ja sain suihkun jo ennen pääsyä kotiin. Onneksi ei kuitenkaan aiemmin. Viimeisten viikkojen treeni on ollut aika kovaa ja sitä kautta kroppa kovilla, joten flunssa vain odottaa tilaisuutta iskeäkseen.

Suoritus oli loppua kohti hyvin paljon enemmän henkinen, kuin fyysinen. Voin ihan käsi sydämellä sanoa, että oli kovin fyysinen suoritus, mitä ikinä tehnyt. Saapa nähdä, miten tästä palautuu ja onko sillä mitään vaikutuksia.

Linkki tehomittarifileen: http://www.trainingpeaks.com/av/6PZCH3Z6QMVHS6MVV2TX7PMNWI

Viikon aiemmat päivätkin ihan hyvää settiä:


Ma - 1:45t palauttelevaa/perusajoa Tappin kanssa. Keväällä temppuilemaan alkaneen, vanhan, uskollisen lanka-PT:n vääntötuubi taitaa olla matkansa päässä, napa lähetti dataa, mutta ei vääntöä

ti - 1:49t viikkotempo. Ihan jees aika keli huomioon ottaen. Tehot nousevat joka viikko muutaman naksun verran,mutta aika kaukana ollaan vielä siitä, mitä pitäisi olla. Toivottovasti lepo viikon päästä kaivelee tehot esille. Hannu taas ajeli sen verran ripeästi, ettei tarvitse selitellä...

ke - 1:25t palauttelevaa ja muutama lyhyt kiri Tappin kanssa Pereessa. Ei yllättäen ihan hirveän herkkä kirijalka..

to - 2:03t aluetempo. Heti aamusta alkaen fiilis oli se, että tänään ei ole kulkupäivä. Veikkaisin, että jonkinlainen takapotku sunnuntain Pirkasta. Teho jäi kymmenisen wattia viime syksyn vastaavasta. Sinänsä ajoasento ja keväällä investoitu USE R1-tanko kyllä rokkaavat, kun todennäköisesti 5-10sek hitaammalla kelillä ja siis 10w (=16sek) pienemmällä teholla jäin vain 2sek viime kesän ajasta.

pe - 1:38t palauttelevaa

la - 2:03t 8+7+7min@375w + 12min@330w TT-fillarilla.

su - 4:41t "mehumaija"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti