perjantai 1. elokuuta 2014

Loma-ajot

Toiset nakuttelevat kesän lomakuukautena kauden pisimmät lenkit & isoimmat ajomäärät ja toisille taas se on vain yksi kuukausi muiden joukossa, joskus jopa heikompi kuin muut kesäkauden kuukaudet. Itse olen kuulunut viimeiset vuodet jälkimmäiseen joukkoon. Useimpina vuosina on lomaviikot jääneet vajaiksi ja silloinkin hyödynnetty perheen yhteiseen lomailuun ja matkailuun, kuvioihin joihin fillari ei ole sopinut mukaan.

Tänä vuonna ajokausi on kulkenut uusia latuja monessakin mielessä. Alkuvuoden kiireiden takia wbr-yhteislenkkeily jäi omalta osaltani lähes kokonaan väliin, yhdessä ehdittiin ajaa vain talvikaudella Pirkkahallissa. Kauden ensimmäinen yhteislenkki ulkona täydellä wbr-miehityksellä antoi odottaa itseään heinäkuun puoliväliin! Kiireiden lisäksi tosin toinen iso syy oli että lenkille tarttui useimmiten mukaan tallin tuorein jäsen os. Eeppinen ja wbr:n yhteiset maasturilenkit taitavat jäädä tapahtumatta niin tänä kuin tulevinakin kausina. Ei taida tuota asiaa auttaa vaikka laittaa tähän pari provoa usein maaliin osuvalta kielenkäyttäjältä K Eskolalta: Maantiepyöräilystä ja Maantiekisoista ;=)

Harrastamisen suhteen ennuste heinäkuulle ei hyvää luvannut. Edessä oli ensimmäinen lomakausi joka vietettäisiin paremman puoliskon kanssa vuorotellen lomaillen jotta kahdelle tenavalle olisi seuraa koko lomakauden ajan eikä ketään syytettäisi alaikäisten heitteillejätöstä. Oma huki oli viikko kesä-heinäkuun vaihteessa ja kaksi heinäkuun lopussa. Lomailu on sujunut lähinnä lasten touhujen ehdoilla, mutta vastoin ennakko-odotuksia aika hyvin on onnistunut nipistää aikaa myös lyhyemmille ajeluille ja niistä kertyi ihan kohtuullisesti ajotunteja neljälle ekalle viikolle: 16h30min - 2h - 10h - 14h30min. Tokalla viikolla tuli sairastettua pakollinen kesäflunssa ja perheen lyhyt lomareissu nielaisi loput viikon tunnit.

Ajot ovat olleet etupäässä kevyitä, osan tunneista tullessa parisuhdelenkkeilystä ja vanhemman tyttären kanssa ajetuista cx-henkisistä lenkuroista. Monia hienoja lenkkejä useimmiten myös huippukeleillä. Nyt on siten ajettu ainakin pk:ta riittävästi, mutta samalla kuukauden parilla kovemmalla lenkillä on tullut todettua että ilman riittävän säännöllisiä terhakkaampia lenkkejä ei kyllä fillari kovin kummoisesti liiku. Koville wbr-yhteislenkeille olisi ollut siten tilausta ja osa lenkeistä olisi pitänyt muutenkin ajaa vetoina maantiellä sensijaan että tuli kruisailtua vain maastossa. Jämi84 odottelee huomenna ja kunto on aika iso kysymysmerkki. Voi olla että räväkämmällä alulla kuski hyytyy reilusti ennen maaliviivaa, mutta eipä tuonne oikein muutakaan järkevää taktiikkaa tule mieleen kun pitkillä hiekkatieosuuksilla yksin vastatuuleen ajelu ei oikein maistu.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti