maanantai 25. marraskuuta 2013

Tonnit ja Teivo Cup I raastettu, talvi suunniteltu

Viime viikko meni pääosin lepäillessä ja kun vatsan sisältö oli puolesta viikosta eteenpäin liikkeessä, niin tekemiseen käytetty aika jäi lyhyeksi ja ponnettomaksi. Saldona oli kaksi tehokasta juoksutreeniä ja molemmat kovia. Tarnia on tällä kertaa aika juoksupainotteista, vaikka pyörittely pääsääntöisesti pääosissa onkin.

Tiistaina avasin tonnin vetojen osalta juoksukauden ja lauantaina starttasi ensimmäinen varsinainen Teivo Cup.Olen molempiin harjoitteisiin ihan tyytyävinen. Tonnit raastettiin Henkan, Leppäsen ja Veteranon kanssa perinteisellä Sarankulman sulalla. Olin vähän ajatellut, että tonnien kausi alkaa omalta osalta vasta Pirkkahallissa, mutta lähestyvä Teivo ja urheilulta kiinni pysyvä halli pakottivat juoksemaan yhden tehotreenin ulkona.

Lauantaina oli vuorossa varsinanen Teivo Cupin avaus ja PJH olikin nuotittanut kulun jo etukäteen omassa blogissaan. Ja niinhän se sitten menikin, paitsi että olin kääntöpaikalle mennessä jo antanut aika paljon siimaa, kun ei kovempaa päässyt. Alusta oli tosi liukas ja haaveilemani 19 min alitus ei toteutunut. Tavoite on talvelle, että tuo raja alittuisi vähän heikommassakin kelissä eli 'rutiinilla'. Kova pakkanen on sitten toinen juttu. Olen kuitenkin lauantain vetoon ihan tyytyväinen, kun paluumatkan keskisyke oli 188 (mennessä 178). Tarkoittaa, että pystyin pistämään kaikki peliin ja siltä se tuntuikin. Lensun aiemmin loitonnutta selkää yritin tavoittaa lopussa, mutta ei se tullut kiinni.Maalissa oli kova kramppi vatsassa ja se taisi johtua vatsavaivoista.

Nyt on saldona on kahden kovan juoksuvedon jäljiltä pahasti jumittava alaselkä. Jätin sunnuntaina suunnittelemani pyörittelyt tekemättä ja nyt on vatsalankkkujen tekeminen käynnissä. Aloitin aamun 3 min vapinalla ja samoja tein tuossa viikon mittaan jo alle.

Keväälle on tavoitteena saada juostua puolimaraton. Tavoite ei ole mikään oma ennätys, mutta sellaisella juoksukunnolla että sitä voi itselleen juoksuna pitää. Ajankohta on ennen Mallorcaa, koska sen jälkeen on keskittyminen pyörittelyyn. Kevättavoite taas tarkoittaa sitä, että Teivo Cupit ovat talven ohjelmassa, tonnin vedot Pirkkahallissa ja ei Teivo viikonloppuina pitkä juoksulenkki sunnuntaisin. Jos saisi taas vakiletkan käyntiin tyyliin klo 9 Puljulta, niin hommmaan tulisi rutiini. Muutoin on tarkoitus pyöritellä cyclolla ja trainerilla. Tuo pitkä juoksulenkki tulee enemmänkin kotijoukkojen toiveesta, kun sunnuntaisin jäisi enemmän yhteistä aikaa. Pyörälenkit tuppaavat olemaan kuitenkin aina vähän pidempiä ja pakkaseen ei jotenkin viitsi ihan ysiltä lähteä pyörällä puskemaan. Näillä mietteillä eteenpäin ja alla vielä listaus viikon tekosista:

Ma Lepo

Ti Vedot 1h yhteensä. 6*1000m veto/ palautus: 4.07min/ 1.44min, 3.50/ 1.58, 3.57/ 2.10, 3.46/ 2.42, 3.47/ 2.36, 3.50/ loppuverra.

Ke 1.45 cycloilua Santun ja Samun kanssa

To Lepo

Pe Trainerilla 0.30h Välissä muutama 30sek veto +500W

La Teivo cup + verrat n. 1h. TC aika 19.13min

Su Lepo

Tulevalla viikolla on tarkoitus treenata lisää ja enemmän kuin menneellä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti