maanantai 19. elokuuta 2013

Kylmää ja erityisesti märkää kyytiä Turun seudulla

Viikon teutaroinnit tapahtuivat aika lailla lauantaina, kun osallistuin toisen kerran peräkkäin Route300 tapahtumaan. Piti jotenkin kait alunperin tankkaillakin tapahtumaan, mutta se jäi kaikessa arjen hössäämisessä tekemättä. Toisaalta vararavintoa on kertynyt pitkin kesää ihan riittämiin, mutta pötsirasva ei tietenkään ihan samaa efektiä tuo pitkään suoritukseen kuin kunnon hiilari-nestetankkaus. Alku- ja myös loppuviikosta oli työkiireitä ja aika lailla väsyä, joka johtuu pääosin lomalla vierottumisesta arjen tiukkoihin aikatauluihin lisättynä arkiviikon lyhyillä yöunilla. Jäi sitten treenit ja palauttavat pyörittelyt vähiin ja toisaalta MTB rogaining painoi jaloissa vielä alkuviikosta. 

Lauantain Route300:ssa oli tänä vuonna tarjolla uusi 34kmh keskinopeusryhmä ja menin siihen, kun ajattelin että reilu 300 kilometrin matka tuolla vauhdilla pituudestaan huolimatta olisi suht leppoisaa isolla porukalla ajettaessa. Siis säästely oli mielessä viikon päästä häämöttävien koukkupolvimaantiekisojen takia. Sääennuste näytti koko viikon ajan lauantaille pisaroita ja meinasin jo heivata osallistumisen, kun en ihan niin ihastunut ole maantiepyöräilyyn, että läpimärkänä sitä vapaaehtoisesti viitsisin tehdä. Päätin kuitenkin lähteä la aamuna klo 4:30 ajelemaan autolla kohti Turkua. Oli aika rapea aamuherätys 3:50, kun viikon yöunet olivat olleet viiden ja kuuden tunnin väleillä ja vielä parina yönä koiran kusetus lyhentämässä unosia. Onneksi sain to-pe yölle unta kunnon siivun ja perjantain olin Tampereella. Muuten oli pitkin viikkoa kulkemista Hesaan ja yhden kerran Turkuunkin. Voisipa todeta, että arki on koittanut.

Itse pyöräily lähti kuivassa säässä liikkeelle ja sitä saatiinkin nauttia aina ensimmäiselle huoltopisteelle asti n.75km kohdalle. Juuri ennen taukoa alkoivat ekat pisarat tippumaan ja heti tauon alettua tuli sade, joka ei sitten loppunut oikeastaan koko matkan aikana. Tuultakin oli sen verran sopivasti, että matkassa oli mukana varmasti riittävästi henkistä ja kyllä ihan fyysistäkin haastetta. Varsinkin yläkroppa ja niskat jäykistyivät matkan edetessä, kun sai ajaa ihan läpimärkänä useamman tunnin. Onneksi älysin pukea paidan taskussa kulkeneen sadetakin jo 200km taukopaikalla. Fiksummat kaverit vetelivät niitä päälle paljon aikaisemmin. Se nimittäin muutti olotilan ihan siedettäväksi ja ja antoi lämpimän lihasopan (n. 200km taukotarjoilu) ohella alkumatkan hyvät fibat takaisin. Niillä mentiin sitten maaliin asti ja oli kyllä avoittajan olo, kun matka oli takana.

Jotenkin tuo tapahtuman järjestely osuu omaan mieltymykseen kuin nenä päähän. Ihan hirveää hengen paloa minulla ei ole ajella +300km matkoja, mutta Routessa on sopivan leppoisa meininki ja huolto pelaa viimeisen päälle. Meillä oli koko ajan etuauto matkassa ja huoltoja oli matkalla viisi. Ekat kolme parilla eri paloasemalla ja kaksi muuta huoltoa etu- ja taka-auton peräloosterista tajoiltuna. Takana kulkevaan autoon sai laittaa oman huoltokassin, josta olisi voinut vaihtaa vaikka kuivia ajovaatteita. En vaihtanut, mutta sentään eturattaan vaihdoin kerran pienelle ihan alkumatkasta pienessä kinkamassa. Porukka oli tänä vuonna selkeästi kokenutta ryhmäajokaartia ja parijonossa ajo toimi varsin mallikkaasti leppoisalla fiilikselle niin kuin tuollaisella matkalla minun mielestä pitääkin. Taidan olla liian vanha noihin kilpastartteihin, kun tulee näin paljon ylisanoja pirkkalaiselta (ent. tamperelainen) turkulaisten järjestämälle tapahtumalle, mutta kyllä se vaan toimi loistavasti ja ryhmän kaput hoitivat hommansa viimeisen päälle mallikkaasti. Riippuen minkälainen Gärmääni oli matkassa tuli vähän variaatiota saavutettuun keskariin. Pääsääntöisesti mittarit näyttivät tavoitetta eli 34kmh.Alussa ja lopussa oli keskustan hitaat pätkät eli varsinainen ajo oli ihan taatusti tavoitevauhdissa. Omalta osalta reissu oli henkisiä sadekylmyyskärsimyksiä ja nivusten verihiertymiä lukuunottamatta suht helppo. Silti ovat tänään jalat olleet aivan tyhjät. Pikkasen jänskättää, että toipuvatko ensi sunnuntaille. No sen tuntee loppuviikosta eli nyt vaan relaa ja loppuviikosta pieniä nypyjä. Isoin haaste tällä hetkellä on saada takakiekossa loiskuva vesi poistettua. Tiistai ja keskiviikko menee ehtoiden puolesta työjtutuissa, joten torstai perjantai on herkkien tekojen päivä.

Tässä viikon tekoset tulevia tilastotarkasteluja varten:

Ma&Ti lepo

Ke Vesisadetta ja trainerillä 1h napakka harjoitus. Suurin voitto oli raahautua Werstaalle ja voittaa sohvan vetovoima, kun väsy oli päivän päälle aika turruttava. 10min verkka + 10min VK 326W + 10min palauttava 151W + 20min VK 278W jossa 2min välein 20sek tehon nosto 400W haminoille + verra 10min

To Juoksulenkki ensin koiraa vetäen 35min + koiran vetämänä 5min kun tajusi että ollaan kohta kotona + 15min reipasta omin päin. Yht 55min

Pe Auton pakkaus 

La Route300 9.14h ja 313km. Minun Gärmääni näyttää alle 34 keskaria. Keskiteho 174W, normalisoitu teho 212W ja keskisyke 135.

Su Koiran kanssa metsässä kävelyllä - ei muuta.

Viikko yhteensä 11.09h

Maantiekausi alkaa olemaan yhtä tapahtumaa lukuunottamatta pulkassa. Toki hyvien kelien jatkuessa ehtii vielä monta hyvää lenkkiä ajamaan ennen kuin maa jäätyy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti